Obavijesti

News

Komentari 236

Karamarko Milanoviću: Hrvati nisu spremni za vašu poeziju

Karamarko Milanoviću: Hrvati nisu spremni za vašu poeziju
3

Vlada mora shvatiti da je postala manjinska. Svojim mjerama krizu samo povećava. Da je Vladi stalo do naroda, podnijela bi ostavku, poručio je Karamarko u Saboru

VIDEO

Nakon izlaganja premijera Zorana Milanovića o stanju nacije,  u Saboru se prvi za riječ javio Tomislav Karamarko , predsjednik HDZ-a koji se požalio na to da premijer ima pravo govoriti sat vremena, a klubovi zastupnika po samo 20 minuta.

Milanovićevo izlaganje Karamarko je nazvao utopijom.

'Kao da ste premijer postali prije mjesec dana'

- To su želje, a ne ono što je učinjeno. Kao da ste premijer postali prije mjesec dana. Hrvati nisu spremni na vašu poeziju - poručio je Karamarko Milanoviću.

- Stanje u Hrvatskoj je pogoršano u odnosu na lani. BDP je nastavio padati. Time je Vlada postala rekorder jer je ona jedina u posljednjih 60 godina u Europi koja je zabilježila tako dugotrajan pad , a da je još uvijek na poziciji - rekao je Karamarko. Nastavio je da Hrvatska nije i skoristila fondove EU-a i da je tu Vlada 'pokazala veliku aljkavost', te da nam prijeti i da u 2016. i 2017. godini izgubimo više od milijardu eura.

'Svi smo taoci Vladinog neznanja'

- Svi trendovi su negativni. Investicije ne rastu, gospodarstvo je u kolapsu, javna uprava je neučinkovita i nepoželjni smo za investitore. Vlada je svojim mjerama samo produbljivala krizu. S ve što Vlada radi je kontradiktorno i zbunjujuće . Očito nedostatak vizije i znanja. Vlada na brzinu uvodi mjere i eksperimentira. Gubi vrijeme i ugrožava budućnost. Svi smo taoci njihovog neznanja . Jedino u čemu je Vlada dosljedna je lakoća prebacivanja odgovornosti na druge - kaže Karamarko.

Dodao je da Vlada vodi politiku suprotnu nacionalnim interesima.

- Svojim djelovanjem je moralno devastirala hrvatsko društvo. Vlada mora shvatiti da je postala manjinska. Svojim mjerama krizu samo povećava. I dalje ćemo imati negativne makroekonomske pokazatelje. Ako je Vladi stalo do naroda, podnijela bi ostavku - rekao je Karamarko.

"Premijer je iznio pregršt iluzija"

Nakon sjednice Sabora šef HDZ-a rekao je da premijer nema rješenja.

- Opet je podario javnosti pregršt iluzija i floskula. Podaci koje sam ja iznio su statistički podaci, to se može provjeriti. Da nije žalosno postalo bi smiješno. Premijer postaje duhovit. Od nerada pokušava stvoriti nešto drugo. Vidjeli ste i njegov odlazak iz sabornice. Okrenuo je leđa i otišao i time je uvrijedio i ljude iz svoje stranke - rekao je Karamarko.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

"Dalić želim puno sreće u daljnjem radu"

Karamarko je govorio i o Martini Dalić i njezinom izlasku iz HDZ-a.

- Ja joj želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu. Dok je bila u našem timu to nije govorila. Ja ne bih dalje ulazio u daljnju analizu njezinih razloga, ali su joj argumenti više nego nekorektni - rekao je Karamarko.

Što se tiče referenduma koji predlaže udruga "U ime obitelji" Karamarko kaže:

- Preferencijalno glasovanje je samo vrh sante leda. Ono je privlačno i time se privlači ljude, mi nemamo ništa protiv, ali potpisivanje "za" definitivno učvršćuje obespravljenost Hrvata izvan domovine.

"Uvođenje ćirilice mora biti prihvatljivo za sve"

Uvođenje ćirilice mora biti prihvatljivo za sve, ne smije vrijeđati Hrvate niti ikog drugog, rekao je Karamarko o uvođenju ćirilice u Vukovaru.

-To su svjetonadzorske teme koje Vlada nameće, a o gospodarstvu ne mogu govoriti, a rezultati su u tome poražavajući. Tražimo vlast da povuče te ploče. Vlada je prva počela tu gužvu i spiralu problema jer nije poštovala članak 8. ustavnog zakona o manjinama. Nije mi prihvatljivo da se vrijeđaju osjećaji Vukovaraca - rekao je Karamarko.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu