Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Karamarko o "Lex Perković": Europa neće trpjeti duplu igru

Hrvatska je prihvatila sve rezolucije EU koje govore o komunističkim zločinima, no to su samo mrtva slova na papiru, nikad nitko nije procesuiran, kaže Karamarko

Jurica Galoić/Pixsell
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
21 komentara

Hrvatska je prihvatila sve rezolucije EU koje govore o komunističkim zločinima, međutim to su samo mrtva slova na papiru, nikad nitko nije procesuiran. Mislim da to nije normalno i kažem, u Europi smo i ona će tražiti autentičnost, iskrenost, Europa ne trpi duplu igru, rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Što se tiče izmjena Ustava, pričekat će da se SDP i HNS dogovore, a onda će i oni sjesti za stol i o svemu razgovarati. Pitanje je samo kad će se Kukuriku koalicija dogovoriti.

- Neka se dogovore, oni se očito više o ničemu ne mogu ništa dogovoriti. Karakteristika ove Vlade i njenog postupanja je da ne znaju što bi napravili niti kako bi to napravili - zaključio je Karamarko. 

Komentirao je i Zakon o strateškim investicijskim projektima.

- Nakon godinu i pol dana što su na vlasti, oni opet pokušavaju ispočetka - rekao je.

"Ustav se ne treba mijenjati prečesto"

Nakon što je predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila kako nije dobro da se Ustav mijenja svako malo, pojavile su se sumnje da bi moglo doći do novih razmirica unutar koalicije, jer premijer Zoran Milanović želi unijeti određene izmjene u Ustav. Jozo Radoš potvrdio je kako je načelni stav HNS-a da se Ustav ne treba mijenjati prečesto, a posebno ne na pojedinačnim pitanjima. Što se konkretno tiče premijerovog prijedloga, Radoš na to ne gleda previše ozbiljno.

- O tome nije bilo ozbiljnih rasprava i taj prijedlog nije jasno formuliran. Unutar koalicije nije raspravljan - rekao je HNS-ovac.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message