Obavijesti

News

Komentari 369

Katarina Peović obrušila se na Matu Rimca: 'Njegovi auti su za elitu, on je najobičnija prevara'

Katarina Peović obrušila se na Matu Rimca: 'Njegovi auti su za elitu, on je najobičnija prevara'

Gošća HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 ovog je tjedna bila saborska zastupnica Katarina Peović iz Radničke fronte. Peović se u emisiji obrušila na poduzetnika Matu Rimca i nazvala ga prevarantom

VIDEO

U dijelu emisije Nedjeljom u 2 u kojem gosti odgovaraju na pitanja, Katarinu Peović iz Radničke fronte jedan od gledatelja upitao je: "Zašto Peović i njena stranka uporno prozivaju Matu Rimca koji svojim radnicima pruža daleko najbolje uvjete za rad te toliko doprinosi razvoju Hrvatske u svakom segmentu. Čemu frustracija i negativnost prema Mati Rimcu?"

- Mislim da je u samom pitanju dosta toga iskonfabulirano, ali neću ni od toga bježati. Govorili su nam da smo pravi hrvatski jal kad smo kritizirali Todorića pa se danas malo drugačije odnosimo prema Todoriću - odgovorila je Peović.

- Mate Rimac je balkanska verzija Elizabeth Holmes. Prvo je pitanje što on zapravo proizvodi? Koliko je taj proizvod koristan nekoj društvenoj većini? Elitni auto koji se sigurno neće proizvoditi u serijskoj proizvodnji. Drugo je pitanje, hoće li dostaviti ono što obećava ili će mu se opet zažmiriti na jedno oko kao što mu se zažmirilo na homologaciju Nevere. Robotaksiji moraju biti na zagrebačkim ulicama do 2024. godine. Sumnjamo da će se to dogoditi. I da se dogodi, to bi značilo jedan ogromni prometni kolaps na našim prometnicama da se pojavi 700 robotaksija - nastavila je.

Rimac: Mrzite me i pljujte ako želite, nije me briga. Napravili smo čudo, a tek smo počeli
Rimac: Mrzite me i pljujte ako želite, nije me briga. Napravili smo čudo, a tek smo počeli

Voditelj Aleksandar Stanković uzvratio joj je kako je Rimac otvorio 2.000 radnih mjesta.

- Kojih radnih mjesta? Kad bi Mate Rimac razvijao baterije za električne autobuse, to bi za sve nas bilo puno korisnije. Ako društveni subvencioniramo nečiju proizvodnju, onda bi nam to svima trebalo ići u prilog. Nije stvar u Mati Rimcu niti u baterijama, nego se proizvodi elitni auto za klijentelu koja spada u deset posto najbogatijih na svijetu, a oni su odgovorni za pedeset posto proizvodnje CO2 u svijetu. Znači, globalnog zagađenja. Što mi dobivamo time što proizvodimo elitni auto? Druga stvar, privilegira se jedan poduzetnik koji razvija industriju koja za sobom ne vuče druge industrije kako se to može reći za, recimo, brodogradnju - uzvratila je Peović Stankoviću.

Mate Rimac kaže da je državi dao 33 milijuna eura, a od nje dobio 3.2 milijuna eura, naveo je Stanković.

- Taj čovjek je prošle godine iz državnog proračuna dobio milijardu i pol kuna za što? Dobio je teren u Svetoj Nedelji za jednu lipu po kvadratu. Za cijenu koju nitko nije dobio. Njegov otac je bio HDZ-ov tajkun koji je na namještenom natječaju dobio taj kampus - rekla je Peović.

Evo kako se Mate Rimac u Top Gearu tablicom narugao onima koji ga zovu prodavačem magle
Evo kako se Mate Rimac u Top Gearu tablicom narugao onima koji ga zovu prodavačem magle

Na Stankovićevo pitanje zašto je bitno gdje radi Rimčev otac, Peović je odgovorila:

- Zato što je nazivao gradonačelnika i njegove savjetnike i pritiskao da se dobije taj kampus. Zapisničarka s vijeća gradske skupštine u Svetoj Nedelji moli gradonačelnika da se to izbaci iz zapisnika.

Rimac tvrdi da ima pravo građenja na toj čestici uz uvjet da završi taj projekt za 36 mjeseci i zaposli 729 ljudi, rekao je Stanković i dodao da bi Radnička fronta to trebala podržavati. 

- Mi podržavamo investicije u našu industriju, a ne u poster boya Matu Rimca koji je balkanski Elizabeth Holmes. Znate tko je ona bila? To vam je ultimativna svjetska prevarantica koje je osuđena prije par dana - rekla je Peović.

Peović: Mi ćemo i dalje na prosvjedima upozoravati da je HDZ kvislinška stranka
Peović: Mi ćemo i dalje na prosvjedima  upozoravati da je HDZ kvislinška stranka

Stanković joj je uzvratio kako nema dokaza da je Rimac prevarant.

- Rimac ne isporučuje ono što tvrdi da će proizvesti upravo po modelu koji je radila Elizabeth Holmes. Po "too big to fail" modelu u kojem izmišljate što ćete napraviti, ali to nikad ne isporučite. Kao to autonomno vozilo koje obećaje, a njega nema. Umjetnu inteligenciju za takvo vozilo će vjerojatno kupiti. Mi samostalno ništa ne razvijamo. Zašto smo ukinuli farmaceutsku industriju? I u Elisabeth Holmes su ogromni, veliki investitori ulagali, njima je to ništa. Mate Rimac je prevara - zaključila je Peović.

Stanković je ponovio da za te teze nema dokaza, a Peović je uzvratila:

- Ako baš hoćete, dokazi su to da je kasnio s opravdavanjem sredstava koje je dobio iz proračuna i drugo je što nemamo apsolutno ništa što on obećava ovog trenutka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 369
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura