Obavijesti

News

Komentari 299

Kaznili ga za pedofiliju: Don Ivanov ne smije primati posjete

Kaznili ga za pedofiliju: Don Ivanov ne smije primati posjete
1

Nedjeljko Ivanov, koji je 20 godina seksualno zlostavljao dječake, i dalje će držati misu u Svećeničkom domu gdje će do kraja života boraviti na sigurnom i toplom

VIDEO

Don Nedjeljko Ivanov ne smije primati posjete i ne može ispovijedati. Od svoje mirovine će odvajati dio za potrebe Caritasa. Mora se i osobno ispričati žrtvama. To je kazna koju mu je Crkva propisala za dvadesetogodišnje (1976.-1996.) seksualno zlostavljanje bibinjskih dječaka.

I dalje će držati misu u Svećeničkom domu gdje će do kraja života boraviti na sigurnom, toplom i udobnom, samo nekoliko metara dalje od zadarske prvostolnice, katedrale Sv. Stošije.

- Don Nedjeljko nije otpušten iz kleričkog staleža jer to nije u kompetenciji domaćih crkvenih sudova, nego Kongregacije za nauk vjere - napisao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u priopćenju.

'Zvao me na duhovni razgovor...'

Podsjetimo, početkom 2012. godine počele su se otkrivati mračne tajne koje su žrtve svećenika pedofila držale u sebi desetljećima. Pandorinu kutiju otvorio je Josip Lisica, Bibinjac koji se odselio u Švicarsku. Progovorio je  u emisiju '8. kat' na HTV-u. 

- Jednom me je pozvao na duhovni razgovor. Imao sam 12 godina. Započeo je razgovor o seksu, zapravo je samo o tome želio razgovarati. Pitao me masturbiram li i kako. Govorio je kako žene muškarce navode na zlo i blud te da nisu dobre. On je visok čovjek i imao je oko 140 kila. Jednom se toliko uzbudio da je htio da se skinem da vidi je li sve u redu s mojim spolnim organom. Otkopčao mi je hlače i skinuo me. Drugi put me dirao po spolovilu u ispovjedaonici - ispričao je Lisica. 

Nakon njegovog svjedočanstva svoje priče ispričalo je još zlostavljanih, a presuda Crkvenog suda Zadarske nadbiskupije dočekana je nakon dvije godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk