Obavijesti

News

Komentari 92

Kerum zbog prijetnje dobio 6 mjeseci zatvora uvjetno: 'E sad vjerojatno neću moći na izbore'

Kerum zbog prijetnje dobio 6 mjeseci zatvora uvjetno: 'E sad vjerojatno neću moći na izbore'

Znači ja sam dobio tu presudu za ništa, ako je to bila prijetnja, kako nakon toga i prije toga on mene i dalje gadi, gadi, gadi... Znači, ako ti neko prijeti, onda ga se bojiš, objašnjava Željko Kerum

VIDEO

Željko Kerum danas je, u razgovoru na Radio Splitu, izjavio kako postoji mogućnost da se neće kandidirati na sljedećim lokalnim izborima.

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubavna priča Željka Keruma i Fani

Pokretanje videa...

Željko Kerum i Fani 01:27

Smatra da će ga spriječiti prijava koja je protiv njega podignuta po službenoj dužnosti zbog prijetnje aktivistu Bojanu Ivoševiću iz 'Dnevne doze splitskog nereda' kojem je najavio "iščupati gučak", a koja je danas postala nepravomoćna presuda od šest mjeseci zatvora uvjetno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrlo je izgledno da ja ne mogu uopće ić ni da oću na izbore zbog ove presude koju iman. Znači ja san dobio presudu da iman šest miseci zatvora na rok kušnje od dvije godine. Upitno je da li ja mogu ić - kazao je Kerum.

Rogoznica: Željko Kerum predstavio izborni program u svom hotelu Perla

Mogućnost žalbe ima. 

Smatra da to što je poručio aktivistu nije bila prijetnja: 

- Vidite, nisam ja njemu prijetio, on je meni rekao da sam ja zloćudni tumor grada Splita, ali on je saveznik i partner od Opare! Znači ja sam dobio tu presudu za ništa, ako je to bila prijetnja, kako nakon toga i prije toga on mene i dalje gadi, gadi, gadi... Znači, ako ti neko prijeti, onda ga se bojiš. Nećeš govorit svašta - objasnio je Kerum. 

Željku Kerumu smeta *urac
Željku Kerumu smeta *urac

On i članovi njegove stranke danas nisu došli na sjednicu Gradskog vijeća Grada Splita zbog čega je ona otkazana. Kao razlog Kerum navodi da mu smeta nagrada koju inicijativa Dnevna doza splitskog nereda dodjeljuje novinarima: 

- Već tri godine postoji izraz i slogan 'Split je k i zadnje slovo je c', ne želin se tako izražavat. To je uvredljivo i ružno. Smatram da je to govor mržnje. Rasizam, nacionalizam. Udruga dodjeljiva plakate 'Split je k zadnje slovo c' i neki ljudi to prihvaćaju i uzimaju. HGS to ne prihvaća i razlog zašto nismo danas sudjelovali na sjednici je upravo taj, mi inzistiramo na zabrani tog slogana i procesuiranju autora tog teksta - kazao je Kerum koji smatra da je autor teksta aktivist kojem je prijetio iščupati gučak. 

Kerum je zaprijetio aktivistu: 'Gučak ću ti isčupat, četniče!
Kerum je zaprijetio aktivistu: 'Gučak ću ti isčupat, četniče!

A evo što kaže Bojan Ivošević: 

- Nagrada Zlatni kurac dodijeljena je i prošle godine pa Kerum nije reagirao, što znači da je ipak ovo dio njegovog orgijanja nad građanima Splita u sklopu njegove predizborne kampanje. Ovo je njegovo već tradicionalno raskidanje koalicije pola godine prije izbora da bi prao ruke od svih loših poteza vlasti koje je on dio već 12 godina u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

 Kerumov HGS smatra da se blati Split - bojkotirao sjednice Gradskog vijeća

Sjednica splitskoga Gradskog vijeća odgođena je u ponedjeljak zbog nedostatka kvoruma jer su je vijećnici Hrvatske građanske stranke Željka Keruma bojkotirali zbog, kako kažu, pogrdnog blaćenja Splita na stranici "Dnevna doza splitskog nereda" koja se koristi sloganom "Split je k...".

Taj pogrdni slogan je parodija na HDZ-ov izborni slogan na lokalnom izborima prije četiri godine: "Split je glavni".

Keruma zbog 'čupanja gučka' ispitala i prijavila policija...
Keruma zbog 'čupanja gučka' ispitala i prijavila policija...

Današnja sjednica je nastavak sjednice koja je počela u prošli ponedjeljak, ali je raspoređena u dva dana zbog opsežnoga dnevnog reda. Vijećnici Gradskog vijeća, u kojemu većinu čine HDZ i HGSS, danas su trebali odlučivati o rebalansu gradskog proračuna. Najavljeno je da će sjednica biti nastavljena za 15 dana.
"Poštovani, stranka Željko Kerum - HGS neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća. Razlog: kleveta i blaćenje grada Splita i građana grada Splita sloganom: ‘Split je k...‘ Tražimo hitno zabranu tog slogana i kazneno gonjenje njezinog autora Bojana Ivoševića. Tražimo očitovanje gradonačelnika zašto je dao prostor na Vidilici 15 . rujna, gdje se održalo to ruglo, te zašto kao odgovorna osoba nije stao u obranu Splita", stoji u priopćenju Kerumova HGS-a.
Aktivistička skupina "Dnevna doza splitskog nereda", koja kritizira stanje u Splitu, dodijelila je 15. rujna ove godine na Vidilici na Marjanu nagrade s pogrdnim nazivom "Zlatni k...".
"Utemeljili smo nagradu istraživačkim novinarima koji ometaju planove onih koji svoje interese stavljaju ispred interesa grada. Svojim perom suprotstavljaju se svima onima koji se prema Splitu odnose kao da je k... od grada", rekao je Ivošević tom prigodom dodjeljujući nagrade.
Kerum je, prema navodima lokalnih medija, već podnio kaznenu prijavu protiv svih onih koji su bili na dodjeli te nagrade na Vidilici, te protiv gradonačelnika Andre Krstulovića Opare zato što navodno Gradska uprava financira  "Dnevnu dozu splitskog nereda".
Krstulović Opara rekao je u izjavi novinarima da je Kerumova kaznena prijava protiv njega neutemeljena jer nema nikakvog razloga da navodi da je Grad financirao "Dnevnu dozu splitskog nereda". "Mi to ne možemo, niti to jesmo - jer riječ je o inicijativi, a ne o udruzi", dodao je Krstulović Opara. Podsjetio je da "Dnevna doza splitskog nereda" žestoko kritizira i njega kao gradonačelnika.
Na upit bi li opet išao u koaliciju s Kerumom, Krstulović Opara kratko je odgovorio: "Sasvim sigurno ne bih."

Split: 22. sjednica Gradskog vijeća

Vijećnici oporbenih stranka u izjavama novinarima ocijenili su da je postupak Kerumova HGS-a priprema za lokalne izbore sljedeće godine.
Krstulović Opara također je rekao kako su nazivi kojima se koristi "Dnevna doza splitskog nereda" neukusni i nepristojni  te da Grad nije dao dozvolu za korištenje prostora na Vidilici za njihov skup 15. rujna na kojem su dodijeljene nagrade "Zlatni k...".

Predsjednica stranke Pametno i gradska vijećnica Marijana Puljak smatra da su u pitanju Kerumovi osobni interesi.
"Vjerojatno nije dobio što je tražio u izmjenama GUP-a, u prostornim planovima, u projektima, u radnim mjestima - što su sve bili njegovi apetiti  Apetiti mu nisu ispunjeni i sad je pravo vrijeme da se pred nove lokalne izbore počne na ovaj način raditi igrokaz za građane", rekla je Puljak.
Predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika Petar Škorić, koji je i potpredsjednik splitskoga Gradskog vijeća, istaknuo je kao je za danas planirani rebalans ovogodišnjega gradskog proračuna iznimno važan zbog epidemije covida-19 koja nas je pogodila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje