Obavijesti

News

Komentari 108

Kerum došao: Je, cijelo selo sam stavija u školske odbore

Kerum došao: Je, cijelo selo sam stavija u školske odbore
3

Sedmoro vijećnika SDP-a i HNS-a u srijedu ujutro je napustilo nastavak sjednice Gradskog vijeća jer, kako je kazao Marjan Jurjević, ne žele "biti majmuni i dekor"

VIDEO

Sedmero vijećnika SDP-a i HNS-a u srijedu ujutro je napustilo nastavak sjednice Gradskog vijeća jer, kako je kazao Marjan Jurjević, ne žele "biti majmuni i dekor" vladajućem HGS-u. Naime, dokumentaciju za pet dodatnih točaka na sjednici dobili su utorak navečer, te su zatražili odgodu od nekoliko dana kako bi ih proučili. Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća, odlučno je to odbila i vijećnici su napustili sjednicu. 

- Četiri godine se događaju ovakve stvari, tražimo odgodu, a gospođa predsjednica nas izvrijeđa kao da smo čudaci. Mi ne želimo nositi odgovornost za njihove odluke, pogotovo jer se razmatra predstečajna nagodba s Konstruktorom o čemu ovise radna mjesta - kazao je Ivo Baldasar, vijećnik SDP-a i kandidat za novog splitskog gradonačelnika.

Osim SDP-ovca i HNS-ovaca, sjednicu su odlučili napustiti i nezavisni vijećnik Igor Boraska, te Luka Roguljić iz HDSSD-a. 

Na sjednici se na početku nije pojavio Željko Kerum, koji je trebao izvijestiti o svom radu, a nakon odlaska oporbe u vijećnici nedostajalo je kvoruma za izglasavanja odluka. 

Jure Šundov, zamjenik gradonačelnika, predložio je oporbi nastavak sjednice na koji nisu pristali. Stoga je Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća, zbog nedostatka kvoruma odgodila sjednicu do daljnjeg.

- Predložio sam da sporne točke odradimo na trećem nastavku sjednice, a danas dovršimo prijašnjih 28 točaka jer smo u vijećnici. Nisu pristali, a ne radimo to zbog sebe nego zbog građana – rekao je Šundov.

Kerum došao oko 10 i najavio da će ga trpjeti još četiri godine

Željko Kerum pojavio se u Banovini oko 10 sati nakon što je prekinuta sjednica Gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma. 

- Vijećnici SDP -a i HNS-a su otišli ća, nema dovoljno kvoruma. Moj zamjenik Jure Šundov predložio je da se sporne odgode, a 28 ih se moglo danas odraditi. Nisu pristali, šteta – izgubio se dan. Nije bilo dovoljno kompromisa - kazao je Kerum o prekidu sjednice Gradskog vijeća. 

Kerum je prokomentirao i navode da će imenovat  njegove članove stranke u školske odbore pred kraj mandata u gradskoj vlasti. Planirano je da od 81 članova školskih odbora, čak dvije trećine budu HGS-ovci. 

- Je cijelo sam selo stavija, pa ko će dati toliko ljudi?! Nije točno, onaj koji je pratio medijska izlaganja o meni shvatio je da je to strah i plašenje oporbe za lokalne izbore. Šta sve plasiraju, pa kandidat za gradonačelnika SDP-a reka je – Pa, ko će ga opet trpit' četiri godine? A izgleda da će morat! - dometnuo je Kerum.

'Moja nećakinja, ako je predložena u školske odbore, to je onda O.K., to je školovana cura'

Gradonačelnik nije vidio ništa sporno u tome da bi Dunja Matković, kćerka Nevenke Bečić, trebala postati član u čak tri  odbora - u splitskim školama Trstenik, Mertojak i Srinjine.

Moja nećakinja, ako je predložena u školske odbore, to je onda O.K., to je školovana cura. Kažete da je u tri predložena u tri škole– super, onda baš u tim školama fali kadra – zaključio je Kerum.

Nije htio izravno potvrditi hoće li se opet kandidirati za gradonačelnika, kaže da će se to uskoro odlučiti u stranci, te objaviti javnosti. No, najavio je da će 50 članova njegovog HGS – a nakon izbora postati vijećnici u Splitskoj dalmatinskoj županiji i gradovima. 

'Puno sam toga reka, u mom izričaju ima doza humora'

Komentirao je i svoje ranije izjave, kao onu da su "političari jeftina roba na tržištu".

- Puno sam toga reka, u mom izričaju ima doza humora. Time ja praktički zabavljam ljude, jer dosta im je njihovih problema, pa im je drago ponekad čuti nešto smiješno i zabavno – kazao je.

Dodao je kako nije problem platiti korištenje gradskih kotara u stranačke svrhe. Naime, zamjereno im je jer su u njima HGS-ovi vijećnici dijeli donacije za socijalno ugrožene Splićane za Uskrs.

- Bitno je da smo mi ljudima dali od 920.000,  to je dobro djelo, mogle su to i ostale stranke. Nažalost to nitko nije učinio u zadnjih 20 godina, osim vijećnika HGS-a. Nije problem platiti kotare  za dvi ure stotinjak kuna – rekao je Kerum.

Dodao je kako je Zapadna obala dovršena i biti će otvorena idući tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom