Obavijesti

News

Komentari 17

Kerum: Što sam obećao, to sam učinio, a Baldasar je spor

Kerum: Što sam obećao, to sam učinio, a Baldasar je spor
8

Bivši gradonačelnik Splita došao je na prvu godišnjicu otvaranja Zapadne obale. Za sadašnjeg gradonačelnika rekao je da je prespor te ne odlazi po projekte u Zagreb

VIDEO

Nitko se nije sjetio prve godišnjice otvaranja Zapadne obale u Splitu, osim samog Željka Keruma. Poprilično šlampav, izgužvane košulje koju nije stigao uvući u hlače, bivši se gradonačelnik u petak pojavio na konferenciji za novinare u pratnji sestre Nevenke Bečić i odabrane svite iz Hrvatske građanske stranke među kojom su se isticali Duško Mucalo i glumac Filip Radoš. Kerum se dobrano ishvalio kako je on političar koji ispunjava obećanja, te je tako obećao i sagradio šetnicu ispred svog hotela Marjan kojeg, usput rečeno, godinama ne uspijeva prodati, niti dovršiti.

- Hotel Marjan prodajem i on će se otvoriti, nije bitno tko će biti vlasnik. U jednom sam ga trenutku ponudio i državi nazad, od nje sam ga i kupio. Više sam ja platio hotel, nego 99 posto firmi koje nisu prodane u privatizaciji. To što sam ja uložio, izgubio, to je bilo moje loše iskustvo. Otvorit će se kad se nađe investitor - rekao je Kerum.

Sestra Nevenka prenosi mu što je bitno sa sjednica Sabora

Usput je najavio kako njegov HGS ide i ponovo u izborne utakmice. Ne sumnja u dobre rezultate, a dodao je kako on ne dolazi na saborske sjednice jer mu sestra Nevenka prenese sve što je bitno.

 - Mi se nećemo trošiti na kotarske i EU izbore, neka to prođe. Doći će vrijeme parlamentarnih izbora, pa ćemo onda ići i na lokalne. Mi imamo neku bazu, neke temelje za ići dalje, za razliku od mnogih koji nešto pričaju, a nisu napravili ništa - najavio je Kerum daljnje angažmane svog HGS-a.

Baldasar je prespor, slabo odlazi po projekte

Kerum je usput prokomentirao i rad svog nasljednika na čelu grada, Ive Baldasara. Smatra da je prespor, da slabo odlazi po projekte u Zagreb.

- On nije niti punu godinu gradonačelnik, možda nešto i napravi. Nije lako kad nema projekata. Vlast u državi je SDP-ova kao i u gradu, to je mogućnost da se puno toga napravi. Trebao bi ići kod svojih u Zagreb, tražiti projekte, investicije. Dosta je toga najavio u svom predizbornom programu. Samo slabo, ne ide!  Ne bi smio gubiti vrime - savjetovao je Kerum svog nasljednika.

Nevenka se nimalo ne brine oko istrage

Kerumova sestra i saborska zastupnica prokomentirala je istrage protiv nje oko utaje poreza za oko 2,9 milijuna kuna dok je bila direktorica tvrtke Kerum d.o.o. Tereti ju se da je jahtu Joke, kupljenu na tvrtku, koristila u privatne svrhe obitelji.

- Nema nikakvih strahova vezanih uz istrage. Firma Kerum je bila registrirana za čartere, brod je bio registriran kao teretni i za čarter. Jahta se iznajmljivala u onolikoj mjeri koliko je tržište ponude i potražnje diktiralo. Svi koji su bili zainteresirani za najam, jahtu su i dobili u najam. Budući da je ta jahta bila registrirana kao teretni brod, ona je korištena i za potrebe društva Kerum. Poznato je da je to društvo Kerum imalo trgovačke centre na Visu, Hvaru i drugim otocima, te je bilo situacija kad je jahtom trebalo obavljati neke poslove vezane za djelatnost. Tako da ja straha nemam. Sve je transparentno i radila sam u okviru zakona - kazala je Bečić.

Stranka HGS donirala 20.000 kuna za obitelj Tandara

Uz godišnjicu Zapadne obale, HGS je donirao 20.000 kuna obitelji Tandara. Otac Damir je umro početkom 2012. godine od karcinoma. Majka Lucija umrla je ovog tjedna od aneurizme. Iza njih je ostao 11- godišnjak s Downovim sindromom, srednjoškolka (16)  i kćer stara 25 godina koja i sama ima zdravstvene probleme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"