Obavijesti

News

Komentari 9

Kipar satima oslobađao glavu mitskog bića iz savskog blata

Kipar satima oslobađao glavu mitskog bića iz savskog blata
5

Robert kaže da ga nitko nije oštetio, posjetitelji ga čak redovito i očiste, jer kako se Sava diže i spušta, tako i Vodan dio vremena provodi pod vodom, a dio na suhom

VIDEO

Svako jutro dok nasipom šetam pse, prvo odem pogledati Vodana - postao je prava atrakcija i medijska zvijezda. Tog je jutra, u kolovozu, sve bilo u redu, a kad sam išao šetati opet popodne, Vodan je bio zatrpan gomilom zemlje! 

Kipar Robert Zdarilek (65) bio je zgrožen kad je shvatio da je njegova skulptura, koju je uz nasip klesao pune tri godine, ostala zatrpana nakon radova Hrvatskih voda. 

Pogledajte video: Kako je nastao Vodan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Okiparu i njegovom Vodanu, kako je skulpturu nazvao, pisali smo u siječnju. Za jedne od redovitih šetnji je prije tri godine naišao na kamen iz temelja staroga mosta, a onda renesansnom tehnikom krenuo iz njega stvarati skulpturu.

Vodan je završen početkom ove godine, i u međuvremenu je, zahvaljujući tekstu u 24sata pa onda i u drugim medijima, postao poznata atrakcija, ‘land art’.

Robert kaže da ga nitko nije oštetio, posjetitelji ga čak redovito i očiste, jer kako se Sava diže i spušta, tako i Vodan dio vremena provodi pod vodom, a dio na suhom.

Kipar se tri godine spuštao na Savu kako bi isklesao 'Vodana'
Kipar se tri godine spuštao na Savu kako bi isklesao 'Vodana'

- I onda šok! Vodan zatrpan pod gomilom zemlje. Odmah sam navečer htio krenuti u akciju ‘oslobađanja’ ali je već bio mrak. Tu noć nisam oka sklopio, pa sam s lopatom na posao prionuo rano ujutro, prepričava kipar.

Trebala su mu dva dana da otkopa svoga Vodana. Hrvatske vode moli da ubuduće malo više pripaze i na Vodana, postao je ljudima važan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura