Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Kirurg stavlja slike amputacija na Fejs i pušta ustaške pjesme

Ravnatelj novogradiške bolnice je šest godina štitio šefa kirurgije Bogomira Barbića koji je 1993. naredio evakuaciju osoblja iz bolnice i ostavio 200 teško bolesne djece

Facebook
Foto: Facebook

Šef kirurgije bolnice u Novoj Gradiški dr. Bogomir Barbić ovih je dana uzburkao javnost nakon što su u medije procurile informacije kako je na svojem Facebook profilu stavljao slike amputiranih udova koje je sam operirao.  Iako su ga upozoravali da ne može slike amputacija stavljati na svoj Facebook profil, on se pravdao da time ne narušava privatnost pacijenta jer se ne zna tko je na slici.  

No, osim toga, protiv njega je navodno postojala i prijava da je jednom starijem pacijentu srpske nacionalnosti tijekom amputacije prsta puštao "Jasenovac i Gradiška Stara". Barbić, pak, za tu priču, tvrdi da je izmišljena.

Uz slike svojih operacija i amputacija, Barbić je na svoj Facebook profil imao razne proustaške simbole, sliku Josipa Broza Tita označenog kao metu i hrvatski grb s prvim bijelim poljem, piše Jutarnji list.

Zanimljivo, doktor Barbić je nedavno odjednom skinuo sve slike sa profila. 

Inače, dr. Barbić radi u Novoj Gradiški od 2006. godine, kada je došao iz Busovače u BiH, gdje je navodno iza njega ostao dug od 450.000 eura. Politički je angažiran, izabran je za doživotnog predsjednika HDZ-a u Busovači i dva mandata je bio zastupnik u Parlamentu BiH. 

Doktor Barbić poznat je i po neetičnom postupku kada je 1993. kao vojni liječnik HVO-a naredio evakuaciju 50-ak pripadnika medicinskog osoblja bolnice za mentalno hendikepirane u Fojnici, prepustivši na milost i nemilost 200 djece koja su bila tada u bolnici. O tom je slučaju pisao čak i New York Times, a jedan časnik UN-a je za te novine  tada rekao kako je taj čin bio 'monstruozan'.  

Ipak, političke veze i zaštita ravnatelja novogradiške bolnice omogućili su mu da postane predsjednik njezina elitnog povjerenstva. Nitko mu ništa nije mogao. 

No, sada Barbić ipak odlazi iz novogradiške bolnice. Navodno će se 5. lipnja, kada mu istekne godišnji odmor, vratiti natrag u BiH.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Možda vas zanima i ovo:
Message