Obavijesti

News

Komentari 26

Klisović: Izmjena mjere roditelj odgojitelj uvrštena je na dnevni red prema pravilima Poslovnika

Klisović: Izmjena mjere roditelj odgojitelj uvrštena je na dnevni red prema pravilima Poslovnika

"Upravo ono što mi Poslovnik nalaže, ja sam i učinio. Uključio točke dnevnog reda na sjednicu Gradske skupštine sukladno Poslovniku i Statutu našega Grada", rekao je Klisović

VIDEO

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović rekao je u četvrtak da će s gradonačelnikom primiti majke odgojiteljice koje prosvjeduju zbog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj, dodajući da je odluku o revidiranju prava uvrstio na sjednice jer mu to nalaže Poslovnik. 

Klisović je rekao da će predstavnice majki-odgojiteljica, koje od jutra prosvjeduju pred zgradom Gradske skupštine, on i gradonačelnik Tomislav Tomašević primiti u pauzi za ručak.

Zamolbu majki odgojiteljica koje se protive ukidanju demografske mjere roditelj-odgojitelj, da ih prime na razgovor prenio im je potpredsjednik Gradske skupštine Igor Peternel (Domovinski pokret). 

Peternel je ranije danas rekao da su ga predstavnice prosvjednica, majke odgojiteljice, zamolile da prenese  gradonačelniku Tomaševiću njihovo pitanje - zašto ih izbjegava i je li moguće da ih primi u Skupštini zajedno s predsjednikom Gradske skupštine Klisovićem. "Prenio sam to gradonačelniku i apelirao da ih primi. Te žene su tamo od ranog jutra, maloprije smo čuli da je jedna od njih doživjela epileptički napad, majka osmero djece i morala je doći Hitna pomoć", rekao je Peternel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tomašević o izmjeni mjere: 'To je dobra i efikasna odluka. Ne radi se o stečenom pravu'
Tomašević o izmjeni mjere: 'To je dobra i efikasna odluka. Ne radi se o stečenom pravu'

Predsjednik Gradske skupštine Klisović je na pitanje novinara hoće li se tim sastankom nešto promijeniti jer su već održali sastanke i s njim i s gradonačelnikom, rekao je kako su se na tim sastancima razumjeli da mjera nije održiva, jer ovakva dugoročno ne može opstati, ali se nisu možda složili oko načina kako ju treba revidirati, modificirati i promijeniti.

Rekao je da tu točku koju je predložio gradonačelnik Tomašević, imaju na dnevnom redu današnje sjednice, a druga točka koju je Gradska skupština također prihvatila po hitnom postupku, je točka Kluba Mosta o istoj temi.

"Prema tome, o tome ćemo razgovarati na Skupštini i Skupština će donijeti odluku što će biti dalje s tom mjerom i na koji način će se ona dalje provoditi. Mjera roditelj odgojitelj neće biti ukinuta, već će biti samo modificirana", ustvrdio je Klisović.

Vezano za najavu Kluba Mosta da će pokrenuti inicijativu za prikupljanje potpisa za njegov opoziv jer je u dnevni red sjednice uvrstio izmjenu odluke o novčanoj pomoći za mjeru roditelj-odgojitelj koju smatraju "protuustavnom, dvostruko protuzakonitom i protustatutarnom", Klisović je rekao kako je ta točku predložena u skladu s Poslovnikom i procedurom i da bi prekršio Poslovnik da to nije učinio.

"Upravo ono što mi Poslovnik nalaže, ja sam i učinio. Uključio točke dnevnog reda na sjednicu Gradske skupštine sukladno Poslovniku i Statutu našega Grada", dodao je.

Tomašević o proračunu Grada: Stranka BM 365 opet koristi isti trik, amandman je protuzakonit
Tomašević o proračunu Grada: Stranka BM 365 opet koristi isti trik, amandman je protuzakonit

Poručio je da će i dalje voditi sjednice Gradske skupštine u skladu s Poslovnikom.

"A u slučaju bilo kakve nedoumice, naravno glasovanjem i izjašnjavanjem svih zastupnika doći do rješenja kako ga tumačiti. Red će biti u Vijećnici osiguran u svakom trenutku, bez obzira na šou koji bilo koji zastupnik radi, želi raditi, ima namjeru raditi ili želi skupljati političke poene na takav način", rekao je Klisović.

Dodao je kako će koristiti sve poslovničke mogućnosti i alate koje ima na raspolaganju da takav nered suzbije i svim zastupnicima omogući slobodan govor, artikulirano iznošenje političkih pozicija. 

Osvrćući se na najbitniju točku dnevnog reda današnje Skupštinske sjednice - prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2022., rekao je da je riječ o najozbiljnijem dokumentu u kojem su iščitani svi prioriteti Gradske uprave - a oni su stabilizacija i konsolidacija gradskih financija, otplata velikih dugova, pitanje obnove za koju je Grad osigurao duplo više sredstava nego u prošlom proračunu, a sredstva su osigurana i za razvojne projekte. 

"Da nije došla nova vlast, Grad bi bio u bankrotu, bio bi na koljenima. E, sada neće biti zato što kontrolu financijskog kaosa koji smo zatekli upravo radimo i ovaj proračun je prvi pravi dokument nakon rebalansa da se gradske financije dovedu u red", ustvrdio je Klisović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...