News

Komentari 36

Klubovi izvor zaraze: 14 mladih u Zagreb virus donijelo s mora

Klubovi izvor zaraze: 14 mladih u Zagreb virus donijelo s mora

Od 17 novih slučajeva, njih 14 povezano je s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu, rekli su iz zagrebačkog stožera

Zagrebački stožer civilne zaštite izvijestio je u utorak da je u protekla 24 sata detektirano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom istaknuvši da je većina novooboljelih zaražena u noćnim klubovima na obali.

- U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata testirano je 449 osoba, a zabilježeno je 17 novih slučajeva Covid-19 - izvijestila je zamjenica ravnatelja zavoda Sandra Šikić

Od ovih 17 novih slučajeva, njih 14 povezano je s izlaganjem u noćnim klubovima na obali u Makarskoj, Vodicama, Bolu na Braču te Novalji na Pagu. Dvoje su kontakti s prethodno oboljelim osobama, a za jednu osobu postoji negativna epidemiološka anamneza. 

- Mislim da bi lokalni stožeri gdje se ti klubovi nalaze, trebali donijeti mjere da se osvijeste mladi ljudi, vlasnici i korisnici tih objekata da se spriječi daljnje širenje zaraze - poručila je Šikić uputivši apel na odgovorno ponašanje na godišnjem odmoru.

Komentirala je podatke koje su iznijeli neki mediji, da je na području Zagreba danas 37 oboljelih, napomenuvši da zagrebački Stožer objavljuje podatke za vremenski period od 8 ujutro prethodnog dana do 8 ujutro danas.

Najčitaniji članci