Obavijesti

News

Komentari 16

Kobe Bryant: Što se dogodilo u hotelskoj sobi 2003. godine?

Kobe Bryant: Što se dogodilo u hotelskoj sobi 2003. godine?
1

Tužitelji su pred sam početak suđenja odbacili optužbe za silovanje protiv Kobea Bryanta - tužba koju je tužiteljica podnijela završila je nagodbom, a detalji nagodbe nikada nisu objavljeni u javnosti

VIDEO

Kobe Bryant je nakon NBA lige nastavio jednako uspješnu karijeru kao poduzetnik i investitor, ali nikada se nije mogao riješiti najveće mrlje u svom životu - optužbi za silovanje za što ga je 2003. godine optužila tada 19-godišnja djevojka.

Slučaj je došao opet u fokus nakon što je na tu priču na Twitter podsjetila Felicia Sonmez, novinarka Washington Posta, koja je radi tog tvita prvo bila suspendirana, a nakon pritiska kolega i javnosti, kazna je povučena i vraćena je na posao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bacanje u koš za Kobea 01:18

U vezi tog slučaja stvari nikada nisu do kraja razjašnjene, presude nije bilo, samo vansudska nagodba, o kojoj nijedna strana svih ovih godina nije puno govorila. No, neki su zapamtili da je nešto oko Bryanta ostalo nerazjašnjeno, pa je tako 2018. godine, samo sedam mjeseci nakon što je dobio Oscara za najbolji kratki animirani film, "Dear Basketball" dobio odbijenicu da bude član žirija na Animation Is Film Festival

Organizatori su rekli da je to njihovo "ne" za nasilje nad ženama.

Shaq se slomio u emisiji: Bio je to trostruki ubod u moje srce...
Shaq se slomio u emisiji: Bio je to trostruki ubod u moje srce...

Ali, što se to točno dogodilo 2003. godine, nakon koje je Bryant nastavio spektakularnu karijeru, a javnost nikada nije doznala što se zaista dogodilo u Coloradu.

Priča je počela 30. lipnja 2003. godine kada se Bryant prijavio u spa centar Cordillera Lodge u Edwardsu, u državi Colorado. Boravio je tamo radi operacije koljena koju je obavio u obližnjoj klinici.

FILE PHOTO: West All Star Bryant of the Lakers stands with East All Star James of the Heat near the end of the NBA All-Star basketball game in Los Angeles

Kada ga je mlada recepcionerka odvela do sobe, Bryant joj je rekao neka se vrati kasnije i povede ga u obilazak kompleksa, piše NY Times. Vratila se, a Bryant ju je pozvao u svoju sobu. Oboje su kasnije ispričali da su se počeli ljubiti, ali ono što se dogodilo u narednih par minuta postala je tema budućih višegodišnjih rasprava.

FILE PHOTO: 2018 Vanity Fair Oscar Party - Arrivals - Beverly Hills

Djevojka je rekla policiji da ju je Bryant silovao, a Bryant je rekao da su oboje pristali na seksualni odnos.

Tužitelji su na prvi pogled imali čvrstu optužnicu - prema sudskim dokumentima, pregled djevojke u bolnici je otkrio modrice na vratu kao i ozljede vagine. Njeno donje rublje i Bryantova majica bile su krvave. Bryant je policiji kasnije rekao da nije "eksplicitno tražio njen pristanak".

Gotovo istog trenutka je slučaj protiv Bryanta postao pravi medijski cirkus, najveća optužnica protiv nekog celebrityja nakon O.J. Simpsona. Pomalo očekivano, reputacija žrtve vrlo brzo je postala predmetom rasprava. Bryantova odvjetnica Pamela Mackey je tijekom suđenja pred javnošću šest puta izgovorila njeno ime, iako su policija i tužitelji pokušali sačuvati njenu anonimnost.

Veliki mural na košarkaškom terenu: Kobe, Gianna, za vas!
Veliki mural na košarkaškom terenu: Kobe, Gianna, za vas!

Mackeyeva je zatim pokrenula raspravu je li ozljede mogla dobiti "tijekom seksualnih odnosa s tri muškarca u tri dana". To je bio triger i televizijske ekipe su okupirale ulicu ispred kuće žrtvinih roditelja, a njeno ime je iz sudskih krugova u medije procurilo tri puta.

Uskoro je Bryantov slučaj postao puno više od same optužbe za silovanje, odnosno pitanja što se dogodilo u hotelskoj sobi. Priča se počela gledati kroz povijesnu prizmu bijele žene koja lažno optužuje crnog muškarca za seksualno nasilje (djevojka koja je optužila Bryanta bila je bjelkinja), pa se na to još nadovezala stereotipna priča o općenito lažnim optužbama za silovanje.

Uglavnom, tužitelji su pred sam početak suđenja odbacili optužbe, a kao razlog su naveli da žrtva ne želi svjedočiti. Tužba koju je podnijela protiv Bryanta završila je nagodbom, a njezini detalji nikada nisu javno objavljeni.

Obama And LA Lakers Visit Boys And Girls Club In DC

Nakon toga Bryant je objavio dugačku izjavu, ispričao se djevojci i objasnio da je svjestan njezine percepcije cijelog događaja

- Unatoč tomu što i dalje vjerujem da je ono što se između nas dogodilo bilo na obostrani pristanak, sada mi je jasno da ona nije tada i još uvijek taj incident nije shvatila jednako kao ja. Posebno želim istaknuti da uopće ne smatram upitnima motive ove djevojke - naveo je Bryant, čime je zapravo otišao jedan veliki korak dalje nego mnogi drugi u mnogim drugim sličnim slučajevima i nije dao samo puku blaziranu ispriku.

Nakon što je ova pravna bitka završila i nakon što je cijelu priču ostavio daleko u prošlosti, Bryant je stvorio svoj alter ego - Black Mamba, a svih godina nakon toga postao je veliki donator i podržavao je žene u sportu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti