Obavijesti

News

Komentari 376

Odvjetnik: Da, to bi mogla biti Antonija, ali još nema potvrde

Odvjetnik: Da, to bi mogla biti Antonija, ali još nema potvrde
9

Mjesto na kojem su kosti nađene je nekoliko kilometara udaljeno od odmorišta Modruš gdje je posljednji puta lociran signal mobitela nestale Antonije Bilić. Na terenu se radi opsežan očevid

VIDEO

Ljudske kosti su pronađene u utorak na području Josipdola, izvijestila je Policijska uprava karlovačka. Na terenu su policajci i forenzičari te državni odvjetnik. Ne zna se da li je riječ o ostacima žene ili muškarca. Pronađene su desetak metara od glavne ceste kod ugibališta Miljanica. Poslat će ih na analizu. No, prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je riječ o tijelu Antonije Bilić (17), koja je nestala prije 539 dana.

Na mjestu gdje su kosti pronađene radi se vrlo opsežan očevid. Na terenu je puno policajaca, a pristup je svima pa i novinarima koji su se okupili strogo zabranjen.  

- Radi se o fragmentima ogoljenih ljudskih kostiju koje su pronađene na lokaciji od pet do deset metara uz prometnicu. Očevid je u tijeku. Kosti ćemo prevesti na patologiju Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu gdje će nad kostima obaviti medicinska obdukcija, DNA analiza, kao i identitet osobe. Za sada ne možemo reći radi li se o ostacima muškarca ili žene, te životnoj dobi, na to će odgovore dati nalazi u narednih nekoliko dana. – kazao je Mladen Krajačić, državni odvjetnik Županijskog suda u Karlovcu.

Mjesto na kojem su kosti pronađene tek je nekoliko kilometara udaljeno od odmorišta Modruš gdje je, podsjetimo, 7. lipnja prošle godine točno u 15.40 sati posljednji puta lociran signal mobitela nestale Antonije Bilić. 

Odvjetnik: Da, to bi mogla biti Antonija, ali još nema potvrde

 - Da, i ja imam informaciju da bi to mogli biti pomrtni ostaci Antonije Bilić, ali to je još uvijek neslužbeno i trenutno nema institucionalnih kanala kojima bih ja mogao dobiti potvrdu i više saznati. Ako se pokaže točno da je to doista Antonija, to se onda u potpunosti uklapa u spoznaje do kojih smo došli tijekom rasprave, a prema njima bi tijelo trebalo biti upravo na tom području, s obzirom na kretanje kamiona Dragana Paravinje i 22 minute njegova kretanja koje nisu zabilježene tahografom -  rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić koji u ovom slučaju zastupa obitelj Bilić.

Svjedoci tvrde: Paravinja je bio tamo u vrijeme nestanke Antonije 

Svjedoci su podsjetimo, također potvrdili da je Dragan Paravinja (44) koji je prema nepravomoćnoj presudi osuđen za ubojstvo Antonije, bio tamo u to vrijeme. 

Da li je zaista riječ o nestaloj Antoniji Bilić zasad nitko ne može potvrditi niti demantirati sve dok se ne naprave sve potrebne analize.  

Antoniju su posljednji put vidjeli živu 7. lipnja 2011. godine

Antonia Bilić je 7. lipnja 2011. ujutro izašla iz obiteljske kuće u selu Krička kraj Drniša i zaputila se prema Čikolskom mostu gdje je stopirala jer je htjela ići u Split. Ondje su je svjedoci vidjeli oko 10 sati kako ulazi u kamion. Signal s mobitela nestale djevojke zabilježen je posljednji put na dan nestanaka, oko 15.40 sati, na odmorištu Modruš. 

Antonijine sestre Katarina i Ana medijskim istupima podižu policiju na noge i pokreću najveću potragu za nestalom osobom u povijesti zemlje. Policija ispituje sumnjivce, pregledava snimke nadzornih kamera i na kraju utvrđuje da je Antonija Bilić ušla u kamion koji je tada vozio Dragan Paravinja.

Paravinja prvo priznao ubojstvo, pa kasnije negirao krivnju

Paravinja uz pomoć supruge bježi u BiH. Skriva se, a policija ga traži četiri dana. Uhitili su ga 26. lipnja 2011. godine u selu kod Srpca u BiH te je, prvi puta, izručen Hrvatskoj 22. srpnja prošle godine. U prvom razgovoru s istražiteljima u BiH je priznao ubojstvo Antonije Bilić. Rekao im je kako je truplo bacio s jednog od mostova na rijeci Krki. Kasnije je negirao svoje navode iz BiH te tvrdio kako toga dana uopće nije vozio na dionici gdje je mlada djevojka stopirala. Tvrdi i da su dokazi pronađeni u njegovom kamionu podmetnuti.

U potrazi je isušeno i jezero Brljan

Potraga za Antonijom se nastavila, a u njoj su sudjelovali policajci, GSS, dobrovoljci...U potrazi su korištene i bespilotne letjelice te vojni sonar. Isušeno je i jezero Brljan no djevojku nisu našli.

Paravinju 19. listopada osudili na 40 godina zatvora 

Optužnica protiv njega u Hrvatskoj je podignuta 21. studenog prošle godine. Paravinja je potom konačno sredinom veljače ove godine, iz BiH gdje mu je potvrđena presuda od dvije godine i deset mjeseci zatvora za silovanje djevojke na području planine Jahorine kod Sarajeva 2002. godine, vraćen u Hrvatsku. Osuđen je 19. listopada ove godine na Županijskom sudu u Šibeniku na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za ubojstvo i pokušaj silovanje Antonije Bilić te za pokušaj silovanja još jedne žene. Presuda je nepravomoćna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 376
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa