Obavijesti

News

Komentari 19

BiH: Istražitelji pronašli tijela nestalih M. Tolića i V. Ajdarija

BiH: Istražitelji pronašli tijela nestalih M. Tolića i V. Ajdarija
8

Mario Tolić (42) i Verner Ajdari (33) krajem ožujka su krenuli u Sarajevo kod Zijada Turkovića po dug i nestali. Identitet ubijenih potvrdit će vještačenjem tijela

VIDEO

Tužiteljstvo BiH potvrdilo je da tijela pronađena na lokalitetu Ivan Sedla u široj okolici Sarajeva pripadaju Puljaninu Mariju Toliću (42) iz Pule i Verneru Ajdariju (33) iz Travnika. 

- Pronađeni su posmrtni ostaci dvije osobe. Pronađeni dokazi ukazuju na to da se vjerojatno radi o tijelima Marija Tolića i Vernera Ajdarija. Na leševima je bilo tragova vatrenog oružja - rekli su  iz Tužiteljstva BiH. Tijela su pronašli pripadnici operativnog tima Tužiteljstva, u koordinaciji sa Županijskim tužiteljstvom Sarajevo, Federalne uprave policije i sarajevske policije. Tijela su pronađena nakon sjednice Suda BiH na kojoj su obrazloženi razlozi za produženje pritvora Muameru Zahitoviću i Esmiru Ferizoviću, osumnjičenim članovima zločinačke grupe Zijada Turkovića. Tužitelj Oleg Čavka na sjednici je najavio skori pronalazak tijela.

'Realnost je okrutna, ali još se nadam da će se pojaviti'

Nevjenčana supruga supruga nestalog Maria Tolića J.L. (24) kaže da je u neprestanom kontaktu s policijom iz Sarajeva koji su je u srijedu poslije podne izvijestili o pronalasku tijela dvojice muškaraca. Identifikacija prepoznavanjem odjeće, obuće, zlatnog i drugog nakita obavit će se u četvrtak oko podne na sarajevskoj patologiji. Nakon prepoznavanja slijedi i utvrđivanje identiteta pouzdanom DNK metodom. Iz izvora bliskih sarajevskoj policiji doznajemo da su ostaci tijela ubijenih doslovce unakažena.

- Očajna sam. Inspektori iz Sarajeva su mi potvrdili da se najvjerojatnije radi o mome Toli. Idem na prepoznavanje i samo se svim srcem nadam da ga neću prepoznati i da to nije on. Iako je realnost okrutna, ja se još nadam da je moj Tola negdje živ i da će se odnekud pojaviti. Ne možete ni zamisliti kroz koji pakao sam prolazila svih ovih devet mjeseci otkad je netragom nestao. Moje noći su bile užasne. Živjela sam u agoniji koja se jednom morala okončati. Taj se osjećaj nikakvim riječima ne da opisati. Otkad ga nema i sina sam mu rodila - priča vidno utučena žena.

Nestanak u vezi s operacijom Balkanski ratnik

Tolić i Ajdari posljednji put viđeni su krajem ožujka kada su u Porscheu došli u BiH kako bi se navodno susreli sa Zijadom Turkovićem. Išli su po dug od više desetaka tisuća eura. Nakon njihovog nestanka, Turković je uhićen pod sumnjom da je odgovoran za seriju ubojstava, među kojima i za ubojstva Ajdarija i Tolića čiji je nestanak bio obavijen velom tajne. Istražitelji su potom na Bjelašnici pronašli tijela brutalno ubijene Bolivijke Marie Cortes Salas i njenog dečka Midhata Mekića. Salasova je, prema nalazima istrage, u trenutku ubojstva bila trudna, a dijete je navodno bilo Mekićevo. Osim za ubojstva pet ljudi, međunarodne preprodaje droge, te razbojništva na Sarajevskom aerodromu kada je u spektakularnoj akciji ukradeno 2,5 milijuna maraka (oko 10 milijuna kuna), iznude i pranja novca, grupa se sumnjiči i za pokušaj ubojstva Mensura Aljičevića, Dragana Perišića Bejbija i Anesa Kurbegovića, kojem je svojevremeno "zolja" ispaljena na kuću. Tijela Ajdarija i Tolića nedavno su tražena u Kaknju gdje se pretpostavljalo da su skrivena zazidana u kući, a prema posljednjim navodima planirana je i likvidacija samog Turkovića.

Nestanak Tolića i Ajdarija istražitelji, kako se neslužbeno doznaje, povezuju s operacijom Balkanski ratnik u kojoj je lani u Urugvaju zaplijenjeno više od dvije tone kokaina zbog čega u urugvajskom zatvoru leži Puljanin Anastazije M. Zapljena kokaina vrijednog oko 120 milijuna eura dobrano je potresla balkansku kriminalnu scenu. Tolić je pak prijateljevao sa raskomadanim srbijanskim kriminalcem Cvetkom Simićem (44), čiji su ostaci bez glave isplivali na zagrebačkom Jarunu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu