Obavijesti

News

Komentari 286

'Kojeg god Srbina da kupe i stave uz Gotovinu i druge ustaše, neće promijeniti istinu'

Srbijanski ministar obrane u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin ponovno je inzistirao da je "akcija Oluja zločin" i da Hrvatska slavi što je očišćena od Srba

VIDEO

Povodom hrvatskog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, srbijanski ministar obrane u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin ponovno je inzistirao da je "akcija Oluja zločin".

- I kojeg god Srbina da kupe ili dovuku na proslavu zatiranja Srba i postave ga da bude uz Antu Gotovinu i druge ustaše, neće moći promijeniti istinu o građanskom ratu koji su izazvali, o klanju i ubijanju srpske djece u izbjegličkim kolonama - naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

POGLEDAJTE VIDEO Govori u Kninu

Pokretanje videa...

Govori u Kninu 01:26

Istaknuo je kako "vlast koja diže spomenike teroristima i daje ulice ustašama ne može obuzdati radost što je Hrvatska očišćena od Srba".

Predsjednik oporbene Narodne stranke, bivši šef diplomacije i nekadašnji predsjedajući Općom skupštinom UN Vuk Jeremić ocijenio je kako je "Hrvatska izabrala da identitet države izgradi na temelju akcije Oluja", u kojoj su "nesumnjivo počinjeni ratni zločini nad Srbima".

Prema njegovoj ocjeni, takva odluka Hrvatske predstavljat će opterećenje za buduće odnose i za imperativ regionalnog pomirenja.

Gotovina: 'Puno je vremena prošlo od rata, ali nije kasno za učiniti dobro i učiniti pravedno'
Gotovina: 'Puno je vremena prošlo od rata, ali nije kasno za učiniti dobro i učiniti pravedno'

- Od ogromne je važnosti da se okrenemo budućnosti i da se, ne zaboravljajući svoju povijest i ono što je iza nas, pokušamo okrenuti zajedničkom radu i dobrosusjedskim odnosima - poručio je Jeremić u izjavi za N1.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak navečer, na središnjoj državnoj komemoraciji Srbima stradalima u akciji Oluja, da je Srbija za pomirenje, ali da neće trpjeti poniženje.

- Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske djece, ne pristajemo na poniženje. Pomirenje - da, ali poniženje - ne - rekao je Vučić na mostu u Sremskoj Rači, gdje je simbolično priređen program u znak sjećanja na stradale u Oluji prvih dana kolovoza 1995. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik