News

Komentari 108

Kolege: 'Hajduković je i u Sabor dolazio s masnicama na licu...'

Kolege: 'Hajduković je i u Sabor dolazio s masnicama na licu...'

Dio zastupnika kazao nam je kako je Hajduković unutar posjednje dvije godine mandata u par navrata na posao u Sabor dolazio s masnicama na licu...

Domagoj Hajduković ni jučer nije odgovarao na pozive niti se oglasio o nedjeljnom napadu u Osijeku, gdje ga na njega fizički nasrnuo bivši šef ureda šefa SDP-a Tomislav Mikulin.

Pogledajte video: 'Hajduković je hodao sav prljav od zemlje i trave'

- Izbjegava komunikaciju, razgovarao sam s njim ljudski. Nije mu lako i više od toga ne mogu reći - rekao nam je sugovornik iz SDP-a.

Bliskim prijateljima, ali i stranačkim kolegama, dan nakon napada kratko je tek u poruci zahvalio na podršci.  

Stranački kolege s druge strane razumiju što nakon svega nema volje za razgovor. Hajduković je koordinator SDP-a za 4. izbornu jedincu, a po logici stvari za mnoge je on trebao na predstojećim izborima predvoditi izbornu listu.  

- Mislim da bi Hajduković trebao nositi listu. On je žrtva nasilja i bilo bi skandalozno da zbog ovoga to više ne bude - kaže sugovornik.

Drugi pak navode kako to što je netko koordinator za pojedinu izbornu jedinicu, ne znači da će automatski biti i prvi na listi. Za 4. izbornu jedinicu, ističe, i ranije se tražilo alternativno rješenje.   

- Bez obzira na sve ovo Hajduković vjerojatno ne bi bio prvi na listi - kaže dobro upućeni sugovornik. To mjesto nuđeno je Biljani Borzan, ali ona je to ranije odbila. Sada se kao opcija spominje bivši ministar Boris Lalovac.

A Tomislav Mikulin, koji je u ponedjeljak priveden, jer je fizički napao i ozlijedio predsjednika osječko-baranjskog SDP-a i saborskog zastupnika jučer je pušten da se brani sa slobode jer tužiteljstvo smatra kako  nema osnove za određivanje istražnog zatvora. Policija je Mikulina kazneno prijavila za nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obitelji, a izvidi ovom slučaju se nastavljaju.

Podsjetimo, na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništvo SDP-a je u ponedjeljak Mikulina isključilo iz stranke, a  udaljen je i s radnog mjesta višeg stručnog suradnika u uredu predsjednika Davora Bernardića. 

Dio zastupnika kazao nam je kako je Hajduković unutar posjednje dvije godine mandata u par navrata na posao u Sabor dolazio s masnicama na licu. Tada se kolegama, koji su se raspitivali što je bilo, opravdavao da se spotaknuo i pao.

Najčitaniji članci