Obavijesti

News

Komentari 99

Kolindina šogorica: 'Ja nisam heroj, pomaganje je moj poziv'

Kolindina šogorica: 'Ja nisam heroj, pomaganje je moj poziv'
3

Šogorica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, anesteziologinja KBC-a Rijeka i Nataša Poldan Grabar, skromno kaže kako su od nje puno važniji liječnici i medicinsko osoblje

VIDEO

Heroji su ljudi koji riskiraju život da bi pomogli drugima, ja sam samo obavila svoju ljudsku i životnu zadaću, govori anesteziologinja KBC-a Rijeka i Poliklinike Medico Nataša Poldan Grabar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Ona je među prvima u nedjelju pohitala pomoći sestrama E. B. (50) i J. B. (48), koje su stradale u teškoj prometnoj nesreći u Liburnijskoj ulici na Kantridi u Rijeci, u kojoj je na njih naletio mladi vozač Taxi Cammea A. L. (24).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šogorica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za nesreću je doznala od supruga. On je sudar vidio s balkona stana koji se nalazi ponad navedene ulice te rekao supruzi da se brzo spusti na ulicu pomoći.

Liječnica Nataša Poldan Grabar odmah je otrčala van te počela oživljavati stariju sestru, koja je ležala bez svijesti.

- Vidjelo se da je žena u teškom i besvjesnom stanju te sam je odmah počela reanimirati. Hitna je stigla za pet minuta te prevezla ženu u bolnicu - kazala je Poldan Grabar, koja se na mjestu nesreće našla u četiri kritične tzv. zlatne minute, u kojima, ako ne počne cirkulacija, nastaju nepovratne promjene u tijelu i mozgu pacijenta.

Rijeka: Doktorica Nataša Poldan

Iz KBC-a Rijeka doznajemo kako je starija sestra, koju su operirali u nedjelju popodne zbog višestrukih ozljeda glave, noge i rebara, još u kritičnom stanju.

- Starija pacijentica još je u besvjesnom stanju i nalazi se na aparatima na Jedinici intenzivnog liječenja. Radi se o iznimno teškim ozljedama i njezino stanje je, nažalost, i dalje neizvjesno. Mlađa pacijentica je na oporavku s prijelomom desne noge - kazali su iz bolnice Sušak.

Protiv vozača pokrenuta istraga

Podsjetimo, u nedjelju oko 12 sati mladi taksist, koji je prevozio putnika u riječku bolnicu i koji je navodno zaspao za volanom, dok je išao iz smjera Opatije prema Rijeci, prebrzo je ušao u lijevi zavoj, izletio s ceste i na nogostupu se zabio u dvije sestre koje su bile u šetnji. Na kraju se zabio u zid kuće.

Užas u Rijeci: Taksijem pokosio dvije žene i zabio se u zid kuće
Užas u Rijeci: Taksijem pokosio dvije žene i zabio se u zid kuće

PU primorsko-goranska izvijestila je kako je privela vozača te će protiv njega pokrenuti istragu, nakon koje će ga prijaviti Državnom odvjetništvu zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću.

'Počeo raditi krajem prosinca'

Iz uprave Taxi Cammea izrazili su žaljenje zbog nesreće.

Taksist koji je naletio na dvije žene vozio pacijenta u bolnicu
Taksist koji je naletio na dvije žene vozio pacijenta u bolnicu

- Žao nam je zbog nesreće u Rijeci. Uprava i djelatnici Cammea iskreno suosjećaju s ozlijeđenima te članovima njihovih obitelj, s kojima smo u kontaktu - javili su iz Cammea i demantirali da se mladi vozač vraćao iz noćne smjene.

- Vozač nije nakon noćne smjene nastavio voziti jutarnju. Dan prije nesreće odradio je dnevnu smjenu te je odmoran započeo svoju dnevnu smjenu u nedjelju. Dapače, isti kolega, od kada je krajem prosinca počeo raditi za Cammeo, nije odradio ni jednu noćnu smjenu - piše u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e