Obavijesti

News

Komentari 90

Ostojić: Dopunsko osiguranje u Hrvatskoj je namet i porez!

Ostojić: Dopunsko osiguranje u Hrvatskoj je namet i porez!
4

Tihomir Ladišić ugostio je u četvrtak u 20.00 Rajka Ostojića (SDP), Antu Zvonimira Golema (HDZ) i predstavnika HSLS-a. Odgovarali su na brojna pitanja o zdravstvu

VIDEO

Rajko Ostojić, Dorica Nikolić i Ante Zvonimir Golem gostovali su u četvrtak u emisiji Kome vjerujete? na 24sata TV-u te su raspravljali o situaciji u hrvatskom zdravstvu.

Rajko Ostojić iz Kukuriku koalicije kazao je kako će u zdravstvu oni napraviti čisti start te se neće vraćati u prošlost i nikoga neće optuživati. Dorica Nikolić je pak rekla kako smatra da za zdravstvo novaca ima dovoljno, ali nisu dobro raspodijeljeni. Smatra da se bolnički sustav treba odteretiti te da zdravstveni sustav mora pratiti čovjeka od njegova rođenja "kako spada".

Ante Golem je komentirao kako se slaže sa svima da se u primarnu zdravstvenu zaštitu treba ulagati, ali kaže i da se to trenutačno radi. Nije se složio s tvrdnjom da je hrvatski zdravstveni sustav u krizi.

"O zdravstvu se ne bi trebalo prepucavati"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostojić, Golem i Nikolić su komentirali i slučaj Hitne pomoći u Istri, koji je u posljednje vrijeme uzdrmao javnost. Golem je rekao da postoje kategorije hitnosti što se tiče timova i liječnika. Komentirao je kako su se u dvije županije smrtni događaji povezuju s Hitnom pomoći. Ističe kako postoji razlika između Hitne pomoći u kojoj se pruža pomoć i Hitne pomoći koja ispostavlja pomoć. Nikolić smatra da bi zdravstvo trebala biti tema o kojoj se nitko neće prepucavati. Rajko Ostojić je na tu temu rekao kako treba pomoći vratiti dostupnost zdravstvene zaštite u svim dijelovima Hrvatske. 

Osim toga, komentirali su i dopunsko zdravstveno osiguranje u zemlji, na što je Ostojić rekao kako dopunsko osiguranje u Hrvatskoj ne znači ništa. Kaže da je to namet i porez. Ističe da će Kukuriku koalicija ukinuti starost na bolest u roku od šest mjeseci te će smanjiti liste čekanja.

"Svima se treba omogućiti slobodna volja"

O aferi Medikol Golem je rekao kako smatra da je sve u tom slučaju bilo "napuhano", što se kasnije nakon smirivanja i primijetilo. Komentirali su i Zakon o umjetnoj oplodnji, prilikom čega je Nikolić istaknula da je stajalište liberala da svatko ima pravo odlučiti, a da mu to država mora omogućiti. Ističe kako svaki čovjek ima slobodnu volju.

Neki smatraju da je začeće početak života, dok neki smatraju kako je rođenje početak života, kaže Ostojić. Dodao je kako nema alternative roditelja koji smatraju da život djeteta počinje rođenjem. Ostojić kaže kako se svima mora omogućiti slobodna volja.

Na kraju emisije Rajko Ostojić je rekao kako želi da svi ljudi idu na preventivne preglede kod liječnika. Upozorio je da je zdravlje u našim rukama. Ističe kako se mora vratiti sustav u medicinu.

Nikolić kaže da HSLS shvaća da liječnik mora voditi pacijenta kroz sustav, a ne obrnuto, dok Golem smatra da Hrvatska ima jako dobar zdravstveni sustav. Dodaje kako to počiva na svima koji su dio tog sustava. Istaknuo je da treba ići ka tome da se recesije ne reflektiraju na zdravstveni sustav. Ističe da zdravstvo mora biti dostupno svima i da svi imaju pravo na zdravstvenu njegu.

Prema rezultatima ankete na našem portalu, Dorica Nikolić je dobila 17 posto glasova čitatelja i gledatelja. Golem je dobio 30 posto glasova, a Rajko Ostojić je pobjednik debate s 53 posto glasova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a