Obavijesti

News

Komentari 5

Kompanija potvrdila: Iz mora je izvučeno tijelo jednog mornara

Kompanija potvrdila: Iz mora je izvučeno tijelo jednog mornara
1

Kompanija Bourbon offshore objavila je kako je iz mora izvučeno tijelo mornara te kako su o svemu obavijestili obitelj, koja je zatražila da se ne objavljuje identitet preminulog člana posade broda Bourbon Rhode

U nedjelju su avioni u Atlantskom oceanu primijetili prevrnuti splav za spašavanje i tijelo koje je plutalo kraj njega. Nisu tada mogli ništa napraviti jer je pao mrak. Kompanija Bourbon offshore, u čijem je vlasništvu bio potopljeni brod Bourbon Rhode, koji je plovio pod šibenskim kapetanom Dinom Miškićem, objavila je u ponedjeljak kako je iz mora izvučeno tijelo mrtvog mornara te kako su o svemu obavijestili obitelj. 

- Nažalost, pronađeno je tijelo jednog člana posade. Primijetili su ga iz zraka, izvukla ga je posada jednog od pet brodova koji traže preostale članove posade potopljenog  broda. Odmah smo obavijestili obitelj koja je zatražila da se ne objavljuje identitet preminulog člana posade - objavili su iz kompanije Bourbon offshore.

Podsjećamo, brod Bourbon Rhode isplovio je iz Las Palmasa na Kanarskom otočju i plovio je za Gvajanu, prema Južnoj Americi, no u četvrtak, nekih 1200 milja od otočja Martinique, zahvatio ih je uragan Lorenzo.

Pokretanje videa ...

Od tada ih traže avioni, brodovi, a u potragu je uključena i francuska mornarica.

Supruga kapetana: 'Ne gubim nadu da će mog muža spasiti'
Supruga kapetana: 'Ne gubim nadu da će mog muža spasiti'

Trojicu članova posade pronašli su na splavi, a kapetan broda je Šibenčanin Dino Miškić, s čijom smo suprugom pričali.

- Pratimo situaciju, čekamo, nemamo novih informacija. Dina i njegove mornare traže helikopter, avion i deset brodova, a obvezu traženja imaju i brodovi koji se nađu u blizini. Tako da nismo izgubili nadu - rekla nam je supruga nestaloga kapetana.