Obavijesti

News

Komentari 120

Komšić na sudu, ali prijatelj nije došao: Gazda me ne pušta!

Komšić na sudu, ali prijatelj nije došao: Gazda me ne pušta!
10

Zbog neopravdanog nedolaska na raspravu, zbog koje su na sudu na snazi bile mjere pojačanog osiguranja, sutkinja će zatražiti da se Armendu Rexhepiju odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

VIDEO

Neću tolerirati nedolaske na raspravu, kao što vidite. Razlog za nedolazak može biti samo bolest ili neka druga iznimna okolnost, upozorila je Davida Komšića (20), Arjana Rexhepija (23) i Filipa Filipovića (23) sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. S njima je na optuženičkoj klupi trebao biti i Arjanov brat Armend Rexhepi (23).

Njih se tereti da su u studenom 2016. godine u jutarnjim satima na Bukovačkoj cesti u Zagrebu protupravno oduzeli slobodu Kristini Krupljan (18), koju je Komšić ubio u veljači prošle godine, te joj oštetili automobil.

Trudnu djevojku izbo 88 puta: 'Nijednom nije izrazio kajanje'
Trudnu djevojku izbo 88 puta: 'Nijednom nije izrazio kajanje'

Trećeokrivljeni Armend pokušao je opravdati nedolazak telefonskim pozivom jutro prije rasprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

- Na sezonskom sam radu u Medulinu. Žao mi je, ali gazda me ne pusti na raspravu - kazao je Armend sutkinji. Naveo je i da je pokušavao dobiti sud u petak i ispričati se, no nije uspio.

- Trećeokrivljeni je 16. travnja uredno primio poziv. Sud smatra da je imao i više nego dovoljno vremena za javiti ukoliko je znao da će rasprava biti odgođena te njegovu ispriku smatra neprihvatljivom - objasnila je sutkinja.

Istog jutra sud je zagrebačkoj policiji izdao dovedbeni nalog za Rexhepija. Policajci koji su ga otišli tražiti na kućnoj adresi zatekli su samo njegova oca. 

- U Medulinu je više od deset dana. Ja ne znam točnu adresu restorana u kojemu radi, no imam njegov broj mobitela - kazao im je Šaban Rexhepi.

Otac i kum Davida Komšića na slobodi: Pušteni su iz pritvora
Otac i kum Davida Komšića na slobodi: Pušteni su iz pritvora

Zbog neopravdanog nedolaska na raspravu, zbog koje su na sudu na snazi bile mjere pojačanog osiguranja, sutkinja će zatražiti da se Armendu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Upozorila je i ostale optužene, koji na sud dolaze sa slobode, da kazneni postupak shvate ozbiljno. Na rasprave moraju dolaziti osim ako su opravdano spriječeni, inače će ih na sud dovoditi iz Remetinca.

'Mjere osiguranja su velike, to sve skupa košta i netko to treba platiti'

David Komšić, koji u Remetincu čeka pravomoćnost presude kojom je za teško ubojstvo trudne Kristine Krupljan dobio 30 godina zatvora, pokušao je obraniti prijatelja.

- Pa dostavio Vam je da ne može doći - reagirao je David.

Sutkinja ga je ispravila i objasnila da Armend nije ništa dostavio, samo je nazvao i ispričao se, i to na sam dan rasprave.

- Mjere osiguranja su velike, to sve skupa košta i netko to treba platiti - objasnila je. 

Kobnog 27. studenog 2016. Kristina Krupljan je mladiće srela na povratku iz izlaska. Na jednom semaforu uočila je Komšićev crni Mercedes C klase, koji je vozio Armend. Na Bukovačkoj cesti prepriječili su joj put, a David je naglo izišao iz Mercedesa prišao joj i počeo vikati: "Ku**o, zašto nas pratiš?" i pokušao ući u njezin Opel. Ona se zaključala u autu, pa je on prvo nogom potrgao retrovizor, a potom i razbio staklo na lijevim prednjim vratima vozača. Primio ju je za kosu, a onda joj glavom udario u upravljač. Na odlasku, kako ne bi mogla zvati policiju, oteli su joj mobitel i bacili ga.

"Komšić nije pokazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće..."
"Komšić nije pokazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće..."

Na dan kad je ubijena 22. veljače prošle godine u jutarnjim satima Kristina je u odvjetništvu davala iskaz o ovom događaju. U svom iskazu navela je da je sjedila u autu krvavih šaka jer joj je staklo razrezalo ruke i plakala. Policiju su zvali prolaznici koju su je vidjeli krvavu i uplakanu. 

Inače, Komšić je pravomoćno osuđen na 14 mjseci zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo pješak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...