Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Komšić na sudu, ali prijatelj nije došao: Gazda me ne pušta!

Zbog neopravdanog nedolaska na raspravu, zbog koje su na sudu na snazi bile mjere pojačanog osiguranja, sutkinja će zatražiti da se Armendu Rexhepiju odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
120 komentara

Neću tolerirati nedolaske na raspravu, kao što vidite. Razlog za nedolazak može biti samo bolest ili neka druga iznimna okolnost, upozorila je Davida Komšića (20), Arjana Rexhepija (23) i Filipa Filipovića (23) sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu. S njima je na optuženičkoj klupi trebao biti i Arjanov brat Armend Rexhepi (23).

Njih se tereti da su u studenom 2016. godine u jutarnjim satima na Bukovačkoj cesti u Zagrebu protupravno oduzeli slobodu Kristini Krupljan (18), koju je Komšić ubio u veljači prošle godine, te joj oštetili automobil.

FELJTON: ROĐENI UBOJICE Trudnu djevojku izbo 88 puta: 'Nijednom nije izrazio kajanje'

Trećeokrivljeni Armend pokušao je opravdati nedolazak telefonskim pozivom jutro prije rasprave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Na sezonskom sam radu u Medulinu. Žao mi je, ali gazda me ne pusti na raspravu - kazao je Armend sutkinji. Naveo je i da je pokušavao dobiti sud u petak i ispričati se, no nije uspio.

- Trećeokrivljeni je 16. travnja uredno primio poziv. Sud smatra da je imao i više nego dovoljno vremena za javiti ukoliko je znao da će rasprava biti odgođena te njegovu ispriku smatra neprihvatljivom - objasnila je sutkinja.

Istog jutra sud je zagrebačkoj policiji izdao dovedbeni nalog za Rexhepija. Policajci koji su ga otišli tražiti na kućnoj adresi zatekli su samo njegova oca. 

- U Medulinu je više od deset dana. Ja ne znam točnu adresu restorana u kojemu radi, no imam njegov broj mobitela - kazao im je Šaban Rexhepi.

NAKON MJESEC DANA Otac i kum Davida Komšića na slobodi: Pušteni su iz pritvora

Zbog neopravdanog nedolaska na raspravu, zbog koje su na sudu na snazi bile mjere pojačanog osiguranja, sutkinja će zatražiti da se Armendu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Upozorila je i ostale optužene, koji na sud dolaze sa slobode, da kazneni postupak shvate ozbiljno. Na rasprave moraju dolaziti osim ako su opravdano spriječeni, inače će ih na sud dovoditi iz Remetinca.

'Mjere osiguranja su velike, to sve skupa košta i netko to treba platiti'

David Komšić, koji u Remetincu čeka pravomoćnost presude kojom je za teško ubojstvo trudne Kristine Krupljan dobio 30 godina zatvora, pokušao je obraniti prijatelja.

- Pa dostavio Vam je da ne može doći - reagirao je David.

Sutkinja ga je ispravila i objasnila da Armend nije ništa dostavio, samo je nazvao i ispričao se, i to na sam dan rasprave.

- Mjere osiguranja su velike, to sve skupa košta i netko to treba platiti - objasnila je. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kobnog 27. studenog 2016. Kristina Krupljan je mladiće srela na povratku iz izlaska. Na jednom semaforu uočila je Komšićev crni Mercedes C klase, koji je vozio Armend. Na Bukovačkoj cesti prepriječili su joj put, a David je naglo izišao iz Mercedesa prišao joj i počeo vikati: "Ku**o, zašto nas pratiš?" i pokušao ući u njezin Opel. Ona se zaključala u autu, pa je on prvo nogom potrgao retrovizor, a potom i razbio staklo na lijevim prednjim vratima vozača. Primio ju je za kosu, a onda joj glavom udario u upravljač. Na odlasku, kako ne bi mogla zvati policiju, oteli su joj mobitel i bacili ga.

SUTKINJA: OVA PRESUDA JE PORUKA "Komšić nije pokazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće..."

Na dan kad je ubijena 22. veljače prošle godine u jutarnjim satima Kristina je u odvjetništvu davala iskaz o ovom događaju. U svom iskazu navela je da je sjedila u autu krvavih šaka jer joj je staklo razrezalo ruke i plakala. Policiju su zvali prolaznici koju su je vidjeli krvavu i uplakanu.  Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Inače, Komšić je pravomoćno osuđen na 14 mjseci zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo pješak.

Možda vas zanima i ovo:
Message