News

Komentari 434

Most s potpisima ide u Sabor 24. siječnja: 'Skupili smo ih 400 tisuća, tresem se od radosti!'

Most s potpisima ide u Sabor 24. siječnja: 'Skupili smo ih 400 tisuća, tresem se od radosti!'

Božo Petrov rekao je kako su uspjeli skupiti i više nego dovoljno potpisa za obje referendumske inicijative te da će ih donijeti u Sabor 24. siječnja

Most je na konferenciji za novinare izvijestio o netom završenom prikupljanju potpisa referendumskih inicijativa "Odlučujmo zajedno" i "Dosta je stožerokracije".

PRATITE UŽIVO

- Obje referendumske inicijative stekle su dovoljno potpisa i više od toga. Pravovaljane potpise donijet ćemo 24. siječnja u Sabor - rekao je Božo Petrov

- Skupili smo 400.000 potpisa. Tresem se od radosti - poručio je Marin Miletić. Zahvalio se građanima, ali i predsjedniku Zoranu Milanoviću. Poručio je kako je predsjednik prepoznato stati na branik građanskih prava. Zahvalio je Suverenistima, Domovinskom pokretu i drugima. 

Na pitanje o 400.000 potpisa i činjenici da je moguće da se 10 posto od toga odbaci, Grmoja je rekao kako su zadnji put potpisi ukradeni, no da ovog puta toga neće biti. 

Podsjetimo, potreban broj potpisa za raspisivanje referenduma iznosi 368.446.

Referendum očekuju najranije u veljači 

- Mi smo ovaj puta pripremljeniji. Znamo što je vlast tada napravila, i kada predamo potpise nakon analize, mi ćemo predati pravovaljane potpise i tu neće biti nikakve dvojbe. Želim poručiti našim volonterima, svim građanima koji nas podržavaju, da mogu mirno proslaviti Božić, mi referendum imamo. A ako će pokušati zaustaviti referendum, oni na vlasti, ja im to nikako ne bih preporučio - rekao je Grmoja. 

- 30.000 potpisa je ukradeno, mi nismo dobili nikakve dokaze da su ti potpisi nevažeći. Pritisak javnosti je veći. U nikakvim performansima mi nećemo sudjelovati, ovo je ozbiljna stvar. Očito se premijer pogubio pa želi da istresamo potpise na trgu, mi smo ozbiljna i konstruktivna opozicija - poručio je. 

Grmoja je rekao da će i predložiti način na koji smatraju da bi potpise trebalo predati. 

Na pitanje kad očekuju da bi mogao biti referendum, Grmoja je rekao da ukoliko oni mogu u manje od mjesec dana odraditi cijeli proces, očekuju da vladajući koji imaju veće resurse, odrade to u istom periodu. Poručio je kako to znači da referendum očekuju već u veljači. 

- Vidjeli ste kolika je nervoza kod premijera, to pokazuje koliko se boje naroda, a ne bi se trebali bojati naroda nego razgovarati i pitati, i to ne samo svake četiri godine. Svaka vlast ima ogromnu strah protiv referenduma - rekao je. 

Poručio je kako nisu "na knap", nego su i iznad potrebnog broja. 

- Ako oni proglase još potpisa nevažećima, morat će dokazati zašto su oni nevažeći - objasnio je Grmoja. 

Kada bi referendum prošao, ništa se ne bi promijenilo, rekao je Plenković neki dan, a Grmoja je poručio kako su to poruke ljudi koji su na rubu očaja. Selak Raspudić je komentirala da je to izjava čovjeka koji ne poštuje demokraciju. 

Najčitaniji članci