News

Komentari 0

Kontakt tours ipak ima policu osiguranja: Provjerite možete li dobiti svoj novac natrag

Kontakt tours ipak ima policu osiguranja: Provjerite možete li dobiti svoj novac natrag

UNIQA osiguranje je osiguravateljska kuća pri kojoj roditelji djece, koju Kontakt tours iz Zagreba nije odveo na plaćene izlete, mogu pokušati odštetnim zahtjevom dobiti svoj novac

Već nekoliko mjeseci roditelji mnogih škola, a OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice, OŠ Mače, OŠ Tuhelj, OŠ Pušća, OŠ Zaprešić samo su dio njih, pokušavaju uopće doznati kako doći do novca koji su za izvanškolsku nastavu svoje djece uplatili još lani. Prosjek po djetetu je oko 1600 kuna.

Kako roditelji svjedoče, Kontakt tours je nerealizaciju paket aranžmana pravdao koronom, škole ‘peru’ ruke, moguća prevara agencije odjednom se ne tiče niti Ministarstva obrazovanja, a niti osnivača škola, piše Ni Zagorje malo.

Agencija je obvezno osiguranje aranžmana te osiguranje od nesloventnosti imala pri Generali osiguranju. No oni su  odgovorili da je s 8. kolovozom 2020. polica Kontakt toursa kod njih istekla. Iz agencije, što je posve neprihvatljivo, nisu samoinicijativno roditelje i škole uputili da uplaćeni novac mogu pokušati vratiti u drugoj osiguravajućoj kući. Portal Ni Zagorje malo otkrio je da je riječ o UNIQA osiguranju.

– Upoznati smo sa situacijom i u potpunosti razumijemo nezadovoljstvo roditelja i drugih klijenata agencije koji su platili uslugu koju, na žalost, nisu ostvarili. Možemo potvrditi kako je Kontakt tours imao kod UNIQA osiguranja zaključenu policu osiguranja jamčevine turističkih paket aranžmana za razdoblje od 12. kolovoza 2020. do 12. kolovoza 2021. – potvrdili su iz Službe marketinga i komunikacija u toj osiguravateljskoj kući.

Broj police osiguranja je 45-7002781909. To je broj pod kojim su osigurani svi paket aranžmani Kontakt toursa, nakon što je ta agencija raskinula policu s Generali osiguranjem. No, pitanje je je li Kontakt osigurao i aranžmane za koje su roditelji potpisali ugovore još 2020.

– UNIQA će, sukladno uvjetima i polici osiguranja, detaljno obraditi svaki odštetni zahtjev. Uplatitelji turističkih aranžmana sve potrebne informacije mogu dobiti pozivom na info broj telefona 01 6324 200 ili s mobitela *200 na kojem smo dostupni od 0-24 sata, ili putem maila info@uniqa.hr. Djelatnici UNIQE uputit će ih u postupak prijave i obrade odštetnih zahtjeva te obavijestiti o daljnjem tijeku obrade već postavljenih odštetnih zahtjeva – pojasnili su iz osiguranja.

S obzirom da je roditelje rijetko koja škola, nadležno ministarstvo ili osnivač uputio što treba učiniti, ili su se aktivno uključili kako bi pomogli roditeljima (primjerice, Krapinsko-zagorska županija kao osnivač zagorskih škola na novinarski upit, iako ih na to obvezuje zakon, nisu odgovorili već 24 dana), roditelji se ponaosob moraju javiti UNIQA osiguranju i predati zahtjev za odštetu. Ukoliko na odštetu imaju pravo, što ovisi o tome kakav ugovor je Kontakt tours s njima sklopio, dobit će povrat uplaćenog novca. Koliki će to iznos biti, nije nam poznato.

Popis preliminarne dokumentacije koju morate imati za obradu postavljenih zahtjeva dostupan je na internetskoj stanici UNIQA osiguranja, ovdje. Trebaju vam popunjeni obrazac prijave štete, preslika osobne iskaznice podnositelja zahtjeva, ugovor za konkretno putovanje zaključen s Kontakt toursom, uručeni vaučer i jamstvo za konkretno putovanje, dokaz o plaćanju paket aranžmana te preslika eventualne pisane komunikacije s Kontakt toursom o realizaciji putovanja.

Najčitaniji članci