News

Komentari 3

Korisnici od četvrtka mogu iz domova, dozvolili i posjete u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Korisnici od četvrtka mogu iz domova, dozvolili i posjete u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi se na 40-ak ustanova na području županije, to jest na domove za starije, na socijalne ustanove, kao i na privatne ustanove koje skrbe o starijima

Na području Splitsko-dalmatinske županije od četvrtka se ukidaju epidemiološke mjere koje se odnose na zabranu posjeta domovima za starije i izlazaka korisnika iz njih, doznaje se u srijedu navečer od načelnika  županijskog Stožera civilne zaštite Luke Brčića.

- Stožer Civilne zaštite RH prihvatio je zahtjev našeg županijskog Stožera da se omogući posjet domovima za starije i izlasci korisnicama iz tih domova i od sutra ta epidemiološka mjera iz kolovoza prošle godine prestaje važiti u našoj  županiji - rekao je Brčić za Hinu.

 Dodao je da se prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi  na četrdesetak ustanova na području Splitsko-dalmatinske županije, to jest na domove za starije, na socijalne ustanove, kao i na privatne ustanove koje skrbe o starijima.

Brčić je objasnio kako je  Nastavni zavod za javno zdravstvo  RH imao stav da se pod određenim kriterijima mogu izvan snage staviti epidemiološke mjera u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se odnosi na domove za starije i socijalne ustanove.

- Na temelju takvog stajališta  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo RH mi smo se obratili Stožeru civilne zaštite  RH da prestane važiti ta epidemiološka mjera i nacionalni Stožer je prihvatio naš prijedlog - rekao je Brčić.