Obavijesti

News

Komentari 214

Korona ušla u bjelovarsku bolnicu, preminula žena (33) razvila simptome na odjelu

Korona ušla u bjelovarsku bolnicu, preminula žena (33) razvila simptome na odjelu

Ravnatelj bjelovarske bolnice nam je potvrdio da su se ženi razvili simptomi na odjelu. Na korona virus su pozitivni i neki liječnici i sestre

VIDEO

I u utorak je broj zaraženih u Hrvatskoj visok. Više od 800 ljudi zaraženo je koronom, a preminulo je njih osmero, među kojima je i žena od 33 godine, navodi Vladina stranica Koronavirus.hr. Pacijentica je preminula u Općoj bolnici Bjelovar.

Žena (33) umrla od korone: 'Bila je i prije teško bolesna'
Žena (33) umrla  od korone: 'Bila je i prije teško bolesna'

Razgovarali smo s dr. Allouchom Alijem, ravnateljem bjelovarske bolnice.

- Radi se o teško bolesnoj osobi s teškim komorbiditetima, dokazanom sepsom i multiplim rezistentnim bakterijama. Bila je u zadnjem boravku u bolnici od 8. listopada. Dan prije je došla sa znakovima sepse pa je kirurški intervenirano. Na odjelu su joj se razvili simptomi koji su upućivali na koronu. Kad je došao njen nalaz 16. listopada, prebačena je na odjel za koronu, u izolaciju - rekao nam je ravnatelj.

Korona virus je, potvrdio nam je, ušao i u bjelovarsku bolnicu.

- Ne znamo izvor infekcije preminule pacijentice. Testirali smo ju kad su se pojavili simptomi. Testirali smo i cijelo osoblje, još nisu stigli kompletni nalazi. Imamo zasad dva pozitivna liječnika, četiri sestre i jednu spremačicu. Dvije pacijentice koje su ležale s njom u sobi su također pozitivne - rekao nam je ravnatelj. 

Naknadno su nam poslali i pismeni odgovor na upit. 

"U Općoj bolnici Bjelovar preminula je ženska osoba u životnoj dobi od 33 godine, pozitivna na test na SARs-CoV-2. Radi se  o preminuloj pacijentici s teškim komorbiditetom s multiplom rezistentnom bakterijom (MRSA) i teškim osteomijelitisom sa znakovima sepse kao komplikacijama dijabetesa - osnovne bolesti kod preminule", glasio je pismeni odgovor Alija Alloucha, ravnatelja bjelovarske bolnice.

Podsjećamo, u ponedjeljak s iz Nacionalnog stožera Civilne zaštite javili su kako je među preminulima i žena rođena 1981. godine koja je od posljedica virusa umrla u KB Dubrava. Ranije se liječila od teških autoimunih bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u