Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
22 komentara

Korona virus ubio 1113 ljudi: 'Veća prijetnja nego terorizam'

Voditelj stručnog tima Komisije Zhong Nansha dan ranije je izjavio da bi epidemija koronavirusa u toj zemlji mogla biti zauzdana do travnja, a najnovije brojke pokazuju da možda ima razloga za optimizam

Foto: Reuters/PIXSELL
22 komentara

Broj zaraženih korona virusom u Kini dosegnuo je 44.653, a broj umrlih od posljedica zaraze virusom službenog naziva Covid-19 popeo se na 1.113, priopćile su u srijedu vlasti u Pekingu.

POGLEDAJTE VIDEO:

U posljednja 24 sata od korona virusa je umrlo 97 osoba te je zabilježeno novih 2.015 slučajeva zaraze, najnoviji su u srijedu objavljeni podaci kineske Nacionalne komisije za zdravlje.

Voditelj stručnog tima Komisije Zhong Nansha dan ranije je izjavio da bi epidemija koronavirusa u toj zemlji mogla biti zauzdana do travnja, a najnovije brojke pokazuju da možda ima razloga za optimizam, ocjenjuje novinska agencija Reuters.

Broj umrlih i novooboljelih u provinciji Hubei, epicentru epidemije koja je praktički posve izolirana od ostatka svijeta, u utorak je iznosio 94 (umrlih) te 1.068 (novih slučajeva bolesti), što je manje od preko 3 tisuće novooboljelih, koliko je zabilježeno 4. veljače, i najniže od 31. siječnja, kada je zabilježeno 1.347 novih slučajeva zaraze. 

Cruise ship Diamond Princess arrives at Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama 'OLAKŠAVAMO DOSADU' Na kruzeru u karanteni zbog korone nude besplatne porniće

No, ukupan broj smrtnih slučajeva u Kini toliko se popeo da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) novu bolest, kojoj je u utorak nadjenula službeno ime Covid-19, proglasila potencijalno većom prijetnjom od terorizma.

- Svijet se mora probuditi i odnositi se prema ovome neprijatelju kao prema neprijatelju broj 1 - kazao je čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus, najavivši da bi prvo cjepivo moglo biti dostupno za 18 mjeseci.

Foto: Reuters/PIXSELL

Nanshan, glavni savjetnik kineske vlade po pitanju epidemije koronavirusa, naglasio je da broj novih slučajeva zaraze u nekim provincijama pada, te prognozirao da će epidemija u ovome mjesecu dosegnuti vrhunac.

"Nadam se da bi ova epidemija mogla završiti negdje u travnju", izjavio je Zhong, epidemiolog koji je odigrao ulogu u suzbijanju epidemije SARS-a 2003.

FILE PHOTO: Cruise ship Diamond Princess anchored at Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama KORONA, VIRUS SUDNJEG DANA "Ako se ovako nastavi, nijedna zemlja neće izbjeći epidemiju"

Čak i ako se ostvari njegova prognoza i epidemija uskoro bude suzbijena, koronavirus je već snažno pogodio kinesko gospodarstvo - tvrtke su počele otpuštati radnike a mnoge su najavile da će im trebati milijarde dolara zajmova kako bi se održale. Opskrbni lanci proizvođača automobila i pametnih telefona prekinuti su.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message