Obavijesti

News

Komentari 10

Kosovske vlasti vjeruju kako su napadači pobjegli u Srbiju i traže da ih se izruči Kosovu

Kosovske vlasti vjeruju kako su napadači pobjegli u Srbiju i traže da ih se izruči Kosovu

Kosovska policija pokazala je novinarima u Mitrovici oko 20 SUV vozila i oklopni transporter koje su napadači koristili, a Srbijanska vlada nije odgovorila na zahtjev za komentarom

VIDEO

Kosovo je u ponedjeljak zatražilo od Srbije da mu izruči srpske napadače koji su pobjegli nakon sukoba s kosovskim policajcima na sjeveru Kosova u kojem su poginula trojica napadača i kosovski policajac.

Napadači su upali u selo Banjska u nedjelju sukobivši se s policijom i zabarikadiravši se u srpskom manastiru. Policija je preuzela nadzor nad manastirom u nedjelju, nakon što su poginula trojica napadača i jedan policajac.

Naoružani policajci u ponedjeljak su pretražili u tom selu kuće ne bi li pronašli oko 30 napadača koji su možda pobjegli, rekao je policijski izvor. Novinari u selo ne mogu ući.

Kosovske vlasti objavile su kasnije tijekom dana kako vjeruju da su neki napadači pobjegli u Srbiju.

Kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla rekao je da su šestorica ozlijeđenih pripadnika oružane skupine hospitalizirani u južnom srbijanskom gradu Novom Pazaru, u blizini sjeverne kosovske granice.

"Tražimo od Srbije da izruči te ljude kosovskim vlastima što je prije moguće, kako bi odgovarali pred pravdom zbog svojih terorističkih djela", uz druge koji su pobjegli u Srbiju, rekao je Svecla novinarima.

Srbijanska vlada nije odgovorila na zahtjev za komentarom.

Na sjeveru Kosova pronašli još jedno tijelo: Sumnja se da je riječ o jednom od napadača
Na sjeveru Kosova pronašli još jedno tijelo: Sumnja se da je riječ o jednom od napadača

Kosovska policija pokazala je novinarima u Mitrovici oko 20 SUV vozila i oklopni transporter koje su napadači koristili. Tri vozila imala su logo KFOR-a. Policija je pokazala i zaplijenjeno oružje i streljivo uključujući jurišne puške bivše jugoslavenske vojske, strojnice, snajpere, granate, protutenkovske raketne bacače, ručne bombe, mine i dronove.

"Poslije jučer, ništa više ne može biti isto", rekao je kosovski premijer Albin Kurti na svečanosti u čast poginulom kosovskom policajcu.

"Afrim Bunjaku ubijen je u napad na kosovske policajce i samu našu državu koji je izvela teško naoružana skupina koju je profesionalno uvježbala, isplanirala, politički podržala i materijalno financirala i logistički poduprla Srbija", rekao je Kurti. 

SAD o situaciji na Kosovu: Oštro osuđujemo napade na kosovsku policiju. Napadi su koordinirani
SAD o situaciji na Kosovu: Oštro osuđujemo  napade na kosovsku policiju. Napadi su koordinirani

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zanijekao je Kurtijeve optužbe da je Beograd orkestrirao napad.

Optužuje Kurtija da potiče na nasilje blokiranjem uspostave zajednice srpskih općina na Kosovu, što je odobrila prijašnja kosovska vlada 2013., i čestim policijskim racijama na sjeveru Kosova.

Kurti tvrdi da bi davanje Srbima na sjeveru Kosova značajne autonomije zapravo podijelilo Kosovo po etničkim linijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.