dragan kovačević janaf | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 125

Kovačević: 'Nisam primio mito niti za to postoji neki dokaz'

Kovačević: 'Nisam primio mito niti za to postoji neki dokaz'

Dragan Kovačević nije dobio nikakvo mito niti za to postoji bilo kakav dokaz, te se i do sada iznosene sumnje, a i sada objavljene čine apsurdnima i na ničemu utemeljenima, stoji u priopćenju

VIDEO

Nakon što je USKOK objavio da je proširio istragu protiv Dragana Kovačevića, te da ga sumnjiče da je od poduzetnika Kreše Peteka, vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek, primio na ruke 6,2 milijuna kuna mita kako bi Petek dobivao poslove s Janafom, oglasio se Dragan Kovačević preko svoje odvjetnice.

USKOK-ovu objavu možete pročitati OVDJE

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"Dragan Kovačevič po braniteljici odvjetnici Jeleni Batarelo oštro opovrgava sumnje koje je iznio USKOK prema objavljenim informacijama, jer isti još nije zaprimio nikakvo pismeno, te temeljem toga navodno proširio istragu koja traje već gotovo godinu i pol bez kakvih rezultata, te bez dokaza o ranijim sumnjama.

Dragan Kovačević nije dobio nikakvo mito niti za to postoji bilo kakav dokaz, te se i do sada iznosene sumnje, a i sada objavljene čine apsurdnima i na ničemu utemeljenima, gdje si on sa pravom postavlja pitanje što je pozadina ovoga.

Širi se istraga protiv Dragana Kovačevića: Primio najmanje šest milijuna kuna mita?
Širi se istraga protiv Dragana Kovačevića: Primio  najmanje šest milijuna kuna mita?

Kako je već sve ovo što se stavlja na teret Draganu Kovačević sve demantirano i osporeno i spisu, ponovno se diskreditira Dragana Kovačevića bez ikakvih dokaza od strane Uskoka, ako je vjerovati ovoj objavi.

Ponovit ćemo ono što smo već i stavili u spis i temeljem toga osporili sve neistinite teze od strane Uskoka a to je da Dragan Kovačević nije uzeo nikakvo mito jer za to nema niti jednog dokaza.

Drugo, Janaf dd nije u sustavu javne nabave od 2008. god i na njega se ne odnosi Zakon o javnoj nabavi pa stoga Dragan Kovačević ne može biti osumnjičen za pogodovanje u javnoj nabavi kada ona i ne postoji.

Nabava se u Janafu dd obavlja kao i u svim drugim poduzećima koje nisu u sustavu javne nabave i da još bude transparentnije provodi se i nadmetanje da se dobije što bolja ponuda. Dragan Kovačević je u svom mandatu od 8 godina podigao prihode 2,5 puta i dobit 4,5 puta i to je svrha bila Uprave što bolje poslovanje Društva.

Investicijski plan ne donosi Uprava nego Nadzorni odbor i sve je napravljeno prema pravilima.

Draganova obrana: Naručio je vještačenje koje je utvrdilo da ima skoro milijun kuna viška!
Draganova obrana: Naručio je vještačenje koje je utvrdilo da ima skoro milijun kuna viška!

Elektrocentar Petek kao značajan poslovni subjekt koji zapošljava oko 500 ljudi visokospecijaliziranim za poslove koji su se radili u Janafu, radio je u Janafu i prije nego sto je Dragan Kovačević postao Predsjednik Uprave. Uprava Janafa dd je mogla angažirati bilo koju firmu koja može napraviti vrlo zahtjevne poslove jer nije u sustavu javne nabave i ne podliježe Zakonu o javnoj nabavi. Dragan Kovačević ne samo da nikada nije primio mito nego je radio na najbolji način za Društvo što je vidljivo iz poslovnih rezultata Janaf dd", stoji u priopćenju koje je potpisala njegova odvjetnica Jelena Batarelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 125

VIDEO

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!
SMRTNO STRADAO DJEČAK

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!

U eksploziji su ozlijeđene i dvije žene. 49-godišnjakinji je teško ozlijeđeno oko, a dječakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena

Zastrašujuća snimka kako saharski zrak i pijesak prekrivaju cijelu Hrvatsku
POGLEDAJTE VIDEO

Zastrašujuća snimka kako saharski zrak i pijesak prekrivaju cijelu Hrvatsku

GeoSphere Austria objavio je animaciju dolaska saharskog pijeska. Video je na Facebooku objavio Istramet
Dvostruko ubojstvo u Sl. Brodu: Sin (45) usmrtio svoje roditelje?
UHIĆEN 45-GODIŠNJAK

Dvostruko ubojstvo u Sl. Brodu: Sin (45) usmrtio svoje roditelje?

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ubio roditelje u Slavonskom Brodu. Policija je našla tijela 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje