Obavijesti

News

Komentari 27

Kovačićeva piramida prevare

Kovačićeva piramida prevare

Sudac Mihael Kovačić, u Remetincu je završio samo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok su njegova suradnica sa suda te stečajni upravitelji pritvoreni kako ne bi utjecali na svjedoke i ponoviti djela

VIDEO

Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, tijekom ispitivanja u Uskoku sve je priznao pa zbog toga tužiteljstvo nije tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

U Remetincu je završio samo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok su njegova suradnica sa suda Aleksandra Mažić te stečajni upravitelji Iva i Branko Petanjek pritvoreni kako ne bi utjecali na svjedoke i kako ne bi mogli ponoviti kaznena djela. A njih je bilo pregršt. Od zloporabe položaja do pranja novca.

Sudac i suradnica izvlačenje novca iz tvrtki u stečaju vodili su kao obiteljske poslove
Sudac i suradnica izvlačenje novca iz tvrtki u stečaju vodili su kao obiteljske poslove

Terete se i da su na teret sredstava Željezare Sisak u stečaju isplatili najmanje 1,6 milijuna kuna za gradnju, adaptaciju i uređenje stečenih nekretnina te podmirenje drugih privatnih obveza Mihaela Kovačića, Aleksandre Mažić, Branka Petanjeka, Ive Petanjek, Ivanke Kovačić i Andrije Mažića, navodi Uskok.

Za Andriju Mažića su kupili obiteljsku kuću i dvorište u Staroj Drenčini. S računa Željezare prodavatelju su doznačili 210.440 kuna, s time da su na njegov račun uplatili 73.200 kuna, a 137.400 kuna za njegov kredit u banci.

Mihael i Ivanka Kovačić stekli su na račun Željezare Sisak kuću u Ulici lipa u Sisku. U svibnju i lipnju 2010. Branko Petanjek je u dogovoru s Kovačićima, vlasnicima kuće, s depozitnog računa javnobilježničkog pologa stečajne mase Željezare u stečaju isplatio 653.180 kuna neistinito to prikazavši kao isplatu prema vjerovnicima Željezare.

Izvlačeći novac iz Željezare Sisak, Ivi Petanjek plaćena je gradnja stambenog objekta u Dijanovićevoj u Samoboru površine 259 četvornih metara i kuće u istoj ulici površine 153 metra četvornih.

Sudac Mihael Kovačić sve je priznao Uskoku, na tajnim je snimkama i Kujundžićeva žena
Sudac Mihael Kovačić sve je priznao Uskoku, na tajnim je snimkama i Kujundžićeva žena

Branko Petanjek se i sam okoristio nekretninom. Tijekom 2012. je, jer sredstva iz Željezare Sisak nisu bila dostatna za kupnju kuće u Tribunju vrijedne oko 1,5 milijuna kuna, na koju se namjerio, naložio bilježniku da 400.000 kuna iz pologa Željezare Sisak prebaci na njegov račun, a zatim je još dodatnih 400.000 kuna skupio na isti način, nalozima iz depozita Emporion plusa, Slavijatransa, a to je knjižio kao pozajmnicu.

S tih 800.000 kuna plaćeno je pola kuće. Druga polovica, tvrdi Uskok, od 742.043 kune plaćena je u sredstvima koja je nalogom Petanjek prebacio iz depozita tvrtki NIK d.d. i TVIM, da bi kupoprodaja bila finalizirana u veljači 2013. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca