Kožić uz podršku HDZ-a lovi novi mandat zagrebačkog župana | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 17

Kožić uz podršku HDZ-a lovi novi mandat zagrebačkog župana

Kožić uz podršku HDZ-a lovi novi mandat zagrebačkog župana

Šesti puta za redom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja, rekao je Stjepan Kožić, aktualni župan Zagrebačke županije

VIDEO

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić najavio je u ponedjeljak u Velikoj Gorici svoju kandidaturu za još jedan mandat župana, uz podršku HDZ-a, čija su dva člana - Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice, kandidati za zamjenike župana. 

"Šesti puta za redom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja", poručio je Stjepan Kožić, aktualni župan Zagrebačke županije i predsjednik stranke Stjepan Kožić - nezavisna lista (SKNL). 

Govoreći o obnovi nakon lanjskih potresa, rekao je da je županija već osigurala potrebna sredstva za obnovu u skladu sa zakonom o obnovi nakon zagrebačkog potresa i da je već sanirala većinu oštećenja na školama i zdravstvenim objektima. Za obnovu nakon petrinjskog potresa oformila je i poseban Odsjek za obnovu koji pomaže vlasnicima oštećenih objekata kod prijave štete i podnošenja zahtjeva za obnovu.

Podsjetio je i da je županija odmah po izbijanju pandemije koronavirusa podržala zdravstveni sustav s gotovo pet milijuna kuna, a sa, kako je rekao, "rekordnim bespovratnim potporama, koje su u 2020. iznosile 13,7 milijuna kuna, podržala je i poduzetnike".

"Dok drugi pričaju o velikoj nezaposlenosti, u Zagrebačkoj županiji je 2020. bilo 1500 zaposlenih više nego prethodne godine", naglasio je Kožić. Rekao je i da dolazak brojnih investitora u gospodarske zone opravdava značajna ulaganja u njihovo infrastrukturno opremanje i da su upravo gospodarske zone bila njegova vizija razvoja prije 20-ak godina koja je danas postala stvarnost.

SDP-ovac Šupe želi biti šibenski župan: U banci sam naučio što znači povjerenje i otvorenost
SDP-ovac Šupe želi biti šibenski župan: U banci sam naučio što znači povjerenje i otvorenost

Kožić je prokomentirao i ideju da se sjedište županije preseli u Veliku Goricu.

"Županija već odavno nije samo u Zagrebu, već u svakom našem gradu ima ispostave županijskih odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i općinama. O svemu treba raspravljati, ali na kraju o tome trebaju odlučiti sami stanovnici na referendumu, ako za to bude potrebe. Puno je važnije kako za njih radimo, nego gdje je sjedište županije", rekao je Kožić.

Najponosniji je, kaže, na 60 školskih objekata sagrađenih u proteklih pet mandata.

Kožić je zahvalio Županijskoj organizaciji HDZ-a jer je "prepoznala njegove rezultate i viziju razvoja" kako bi "Zagrebačka županija svakim danom bila što ugodnije mjesto za život".  

"Poznajem svaki djelić županije, a građani dobro poznaju mene", poručio je Kožić dodavši da je Zagrebačka županija u proteklih 20 godina postala "županija za primjer svima".

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije i nositelj liste HDZ-a na predstojećim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije Željko Turk rekao je da nije slučajnost što je Zagrebačka županija danas jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj.

Škare Ožbolt u Zagrebu ne bi gradila tvornicu cjepiva, a prvo bi se počela baviti obnovom
Škare Ožbolt u Zagrebu ne bi gradila tvornicu cjepiva, a prvo bi se počela baviti obnovom

"To je rezultat višegodišnjeg dobrog upravljanja županijom, suradnje između državne, regionalne i lokalne vlasti, koja najbolje poznaje potrebe svojih sugrađana. HDZ će se zalagati za njen ravnomjeran razvoj i još veći standard svih žitelja Zagrebačke županije, stavljajući naglasak na daljnja ulaganja u gospodarstvo, obrazovanje, prometnu i komunalnu infrastrukturu te zdravstvo", poručio je Turk.

"Smatrajući kako je aktualni, a uvjereni smo i budući župan Stjepan Kožić, razvijao projekte u svim tim segmentima kvalitetno i odgovorno, podržat ćemo ga u njegovoj kandidaturi za novi mandat za koji su i više no spremni i naši kandidati za mjesta zamjenika župana - Damir Tomljenović i Ervin Kolarec", istaknuo je Turk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike Doma, štićenice i vlastitu majku
IZ MINUTE U MINUTU

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike Doma, štićenice i vlastitu majku

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima. Ubio je na licu mjesta petero i još sedmero judi ozlijedio. Jedna osoba je još preminula u bolnici.

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama
VIDEO Djelatnica doma gdje se odvio masakr: 'Skrivali smo se ispod kreveta, samo želim djeci'
STRAVA U DARUVARU

VIDEO Djelatnica doma gdje se odvio masakr: 'Skrivali smo se ispod kreveta, samo želim djeci'

Jedna od žrtva bila je i majka ubojice. Umirovljeni vojni policajac K.P. je inače 1996. odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu...