News

Komentari 12

SDP-ovac Šupe želi biti šibenski župan: U banci sam naučio što znači povjerenje i otvorenost

SDP-ovac Šupe želi biti šibenski župan: U banci sam naučio što znači povjerenje i otvorenost

Diplomirani ekonomist s 20 godina rada u bankarskom sektoru Šupe predstavio se kao rođeni Šibenčanin iz stare težačke obitelji. Kaže da želi županiju rada, reda i poštenja

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavio je u nedjelju SDP-ovog kandidata na predstojećim lokalnim izborima za šibensko-kninskog župana, Joška Šupu, koji rekao da će naglasak staviti na prometnu povezanost, otoke, zelenu ekološku industriju i održivi turizam.

Podršku Šupi, koji je i predsjednik županijske organizacije stranke, u Šibenik je došao dati i SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula.

Picula je istaknuo važnost lokalnih izbora.

- Jedan dobar političar je jedno rekao da su lokalni izbori jako važni jer je sva politika u osnovi lokalna. Baš je lokalna samouprava ona u kojoj se u posljednje vrijeme proizvode afere i umjesto da razvojnih planova svjedočimo ukorijenjenoj korupciji i nepotizmu - rekao je SDP-ov europarlamentarac.

Važnost lokalnih izbora istakao je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

- Ima za to plastičan primjer baš iz Šibensko-kninske županije. Bez obzira na sve prirodne ljepote i kulturne znamenitosti, baš je ta županija na začelju u Dalmaciji po gospodarskoj razvijenosti. Tri od deset najnerazvijenijih općina nalaze se u Šibensko-kninskoj županiji - rekao je Grbin.

Ustvrdio je da vlast samo 'nudi izgovore i obećanja', a da oni u  SDP-u idu drugim putem i ne daju obećanja, poput onih da će izraditi tvornice cjepiva.

- Govorimo samo o onome što se doista može napraviti i ostvariti, te direktno utječe na standard sugrađana. To možemo samo s ljudima koji to mogu ostvariti, a u Šibeniku i županiji ih imamo. Takav je i Joško Šupe - rekao je Grbin.

Diplomirani ekonomist s 20 godina rada u bankarskom sektoru Šupe predstavio se kao rođeni Šibenčanin iz stare težačke obitelji. Kaže da želi županiju rada, reda i poštenja.

- U banci sam naučio što znači povjerenje, otvorenost, dostupnost i transparentnost. Na isti način vodit ću i županiju. Dajem obećanje građanima da ih neću iznevjeriti - rekao je Šupe, koji je trenutno zaposlen u Lučkoj upravi Šibenik.

SDP-ov kandidat za šibensko-kninskog župana rekao je i kako županiju vidi otvorenom, dostupnom 24 sata.

- Vidim je kao servis građana i u kojoj se zahtjevi rješavaju u brzom roku. Na građevinske i druge dozvole neće se čekati godinama. Omogućit ćemo svakom djetetu prijevoz do škole i svakom umirovljeniku da dođe do lijekova i medicinske skrbi - rekao je Šupe.

Dodao je kako mu je cilj  'županiju vratiti ljudima i da ljude vrate u županiju'.

- Znate li da je Šibensko-kninska županija pala na broj stanovnika iz 1890. godine? Znate li da nema aktualnu strategiju razvoja? Ako je ne donesemo, do 2050. izgubit ćemo još pola stanovništva - rekao je  Šupe.

Izjavio je i da će naglasak staviti na prometnu povezanost, otoke, zelenu ekološku industriju i energetiku te održivi turizam. Šupe kaže da se na županijskim skupštinama neće baviti sporednim stvarima, već konkretnim poput problema bolnice, kninske 'lagune', poplavljivanja Doca, obnove željeznice…

Zaključio je i kako se ne boji niti jednog protukandidata za mjesto župana. 

Najčitaniji članci