News

Komentari 5

Krijumčar se ne može sjetiti gdje je skrio 460 milijuna kuna

Krijumčar se ne može sjetiti gdje je skrio 460 milijuna kuna

Gilbert Khoo, zaradio je bogatstvo otpremajući kritično ugroženu europsku jegulju u Maleziju i Hong Kong, gdje su kulinarska poslastica, a sada mu prijeti zatvor

Gilberg Khoo je na krijumčarenju rijetkih jegulja zaradio više od 53 milijuna funti, ali zbog demencije je zaboravio gdje se krije njegov plijen.

Zaradio je bogatstvo otpremajući kritično ugrožene europske jegulje u Maleziju i Hong Kong, gdje su kulinarska poslastica.

Pokrenuta je istragu kada su dužnosnici graničnih snaga u veljaču 2017. otvorili paket od gotovo 600.000 jegulja piše Mirror.

Polovica je već umrla, a inspekcija za ribe poslala je preostalih 290.000 u Španjolsku gdje su vraćene u divljinu.

Khoo je tijesno izbjegao zatvor nakon tvrdnje kako je u opasnosti od zaraze Covid-19 u pritvoru nakon što je u ožujku prošle godine osuđen za kaznena djela ilegalnog izvoz ugroženih životinja.

Sada mu je dijagnosticirana demencija i tvrdi kako se ne može sjetiti gdje je sakrio novac.

- Postoje sredstva na bankovnom računu gospodina Khoa za koje se sumnja da su skrivena te da sežu unatrag šest godina - rekao je tužitelj na ročištu.

- Gospodinu Khoou sada je dijagnosticirana demencija i iznimno nam je teško pružiti potrebne upute o tome kamo su te isplate otišle - odgovara njegov branitelj.

- Novac mora biti negdje - izjavio je sudac nakon završetka rasprave.

Europske jegulje, također poznata kao Anguilla Anguilla, koje je prokrijumčario Khoo, vrsta je na rubu izumiranja, izjavio je ranije sudu stručnjak  za jeguljeAndrew Kerr.

Sud je istaknuo da je ukupna vrijednost izvoza bila nevjerojatnih 53.365,000 funti.

 

Najčitaniji članci