Utajio porez i prodavao auta koje nikad nije isporučio | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Utajio porez i prodavao auta koje nikad nije isporučio

Utajio porez i prodavao auta koje nikad nije isporučio

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i prijevare u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika i tvrtke podneseno je izvješće DORH-u

VIDEO

Koprivnička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 30-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i prijevare u gospodarskom poslovanju.  

Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor tvrtke od svibnja do prosinca 2019. godine na ulaznim računima za rabljena vozila kupljena na području europske unije iskazao osnovicu bez poreza na dodanu vrijednost, bez klauzule da se radi o posebnom postupku oporezivanja marže, čime je smanjena porezna obveza za neobračunati porez na cjelokupni prodajni iznos vozila, čime je državni proračun oštećen za najmanje 500.000 kuna.

Muškarac i žena s Krka oštećeni za više od milijun kuna: Upali su u zamku online prevaranata
Muškarac i žena s Krka oštećeni za više od milijun kuna: Upali su u zamku online prevaranata

Također, sumnja se da je osumnjičeni kao odgovorna osoba u pravnoj osobi od srpnja 2020. godine do siječnja 2021. godine s ciljem da pribavi protupravnu imovinsku korist s više osoba ugovorio isporuku vozila te oštećene doveo u zabludu da uplate predujam za vozila, a koja vozila nisu isporučena, dok su osobe oštećene za najmanje 800.000 kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i prijevare u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika i tvrtke podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO