Obavijesti

News

Komentari 33

Pročitajte što možete učiniti u potkrovlju za zdraviji život

Pročitajte što možete učiniti u potkrovlju za zdraviji život
7

Ako kod ugradnje krovnog prozora koristite komplet za ugradnju osigurat ćete si vodonepropusnost, najbolju moguću izolaciju te dovoljno svjetlosti i zraka

Dolaskom hladnih, kišnih dana sve više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, većinom u vlastitom domu. A kako bi nam vrijeme provedeno ondje bilo što udobnije i kvalitetnije, potrebno je izvući maksimum od prostora u kojem se nalazimo.

Za sve vas koji živite u potrokvlju, tu u pomoć priskaču krovni prozori. Oni mogu uvelike poboljšati kvalitetu života i pozitivno utjecati na zdravlje, ali i raspoloženje svih ukućana.

Istraživanja su pokazala da dobra unutarnja klima prostora i dovoljna količina prirodne svjetlosti podižu sposobnost učenja za  čak 15 % te popravljaju raspoloženje i san.

Krovni prozori idealan su izbor za optimalno osvjetljenje potkrovlja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovdje možete saznati više o krovnim prozorima.

Kod odabira krovnih prozora morate pripaziti da odaberete kvalitetne prozore i kvalitetno ih ugradite. Da bi se postigla vodonepropusnost, osim hidroizolacije krovišta potrebno je izolirati i prostor oko krovnog prozora kako bi se spriječio prodor vode što je glavni preduvjet ugodnog života u potkrovlju.

Vodena para i vlaga stvaraju se redovitim korištenjem prostora – kuhanjem, tuširanjem, tijekom spavanja i drugih aktivnosti ukućana. Četveročlana obitelj u 24 sata normalnim aktivnostima proizvede čak 10 litara vodene pare.

Ovaj problem možete jednostavno riješiti ugradnjom parne brane koja se postavlja na toplinsku izolaciju prije sloja unutarnje obloge te time sprečava prodor vodene pare iz prostora u toplinsku izolaciju krovišta gdje bi se pretvorila u kondenzat što bi štetno utjecalo na izolacijska svojstva i s vremenom oštetilo drvenu konstrukciju krova. Parna brana jamči vam 100-postotnu nepropusnost, a ugradnja je vrlo jednostavna.

VELUX


Ako i vi želite svoj prostor obogatiti krovnim prozorima, VELUX komplet za ugradnju uz krovni prozor, opšav, BDX izolacijski set uključuje i BBX parnu branu. Ona dolazi s kompletnom parnom branom oko prozora koja se lako spaja s parnom branom ostatka konstrukcije. Vaš prostor će dodatno zaštititi jer ima ojačene kuteve i gumene brtve za 100% nepropusnost, a pojačane su i brtve oko krovnog przora kako bi se smanjilo prodiranje vanjskog zraka u prostoriju.

Ako razmišljate o uređenju vašeg potkrovlja i ugradnji krovnog prozora, sada je pravo vrijeme za akciju jer od 1.10. do 31.10. VELUX nagrađuje sve kupce koji kupe komplet za ugradnju gratis vanjskom tendom MHL koja krovni prozor tijekom ljeta štiti od topline.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.