Kršili mjere samoizolacije, neki su i bolesni dolazili na posao | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 4

Kršili mjere samoizolacije, neki su i bolesni dolazili na posao

Kršili mjere samoizolacije,  neki su i bolesni dolazili na posao

Na izlaznoj graničnoj kontroli su unatoč navedenoj mjeri pristupili hrvatski, austrijski i dva slovenska državljanina, dok je za državljane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovačke i Italije...

VIDEO

Primorsko-goranska policija je zbog počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti provela kriminalističko istraživanje nad više osoba, a potom ih zbog navedenog kazneno prijavila nadležnom državnom odvjetništvu.  

Prvo je kaznu zaradio  59-godišnji muškarac koji je u prosincu prošle godine na području Rijeke, a za vrijeme bolesti COVID-19, napustio svoj dom te došao na radno mjesto. Zatim su 11. siječnja u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena dva muškarca u dobi od 19 i 23 godine, zaustavljena  u prometu na području Podmurvica u Rijeci. Ulovljen je i 57-godišnjak koji je bio u jednoj od riječkih stanica za tehnički pregled, dok je na području Raba po dojavi građana na ulici zatečen i 32-godišnjak koji je prethodno bio u trgovini i na radnom mjestu.

Šest najčešćih simptoma dugog Covida: Od ispadanja kose do pospanosti i bolova u mišićima
Šest najčešćih simptoma dugog Covida: Od ispadanja kose do pospanosti i bolova u mišićima

Na području Opatije policija je pak zatekla četvoricu državljana Kosova u dobi između 20 i 59 godina, iako su se za vrijeme trajanja mjere samoizolacije trebali nalaziti na zagrebačkom području. Također, u razdoblju od 11. do 15. siječnja utvrđeno je i više slučajeva kršenja mjere samoizolacije zabilježenih od strane granične policije Rupa.

Naime, na izlaznoj graničnoj kontroli su unatoč navedenoj mjeri pristupili hrvatski, austrijski i dva slovenska državljanina, dok je za državljane Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Slovačke i Italije utvrđeno da su na ulazu u Republiku Hrvatsku neistinito naveli da su u tranzitu. Umjesto toga, zadržali su se na području Rijeke, Krka, Opatije, Zadra i Zagreba sve do izlazne granične kontrole kada im je utvrđeno počinjenje prekršaja.

Preživio je strijeljanje i koronu, sad čeka 100.: 'Temperaturu sam imao danima i teško disao'
Preživio je strijeljanje i koronu, sad čeka 100.: 'Temperaturu sam imao danima i teško disao'

Isto tako, 14. siječnja je 43-godišnja žena u nekoliko navrata ulazeći u trgovinu u središtu Rijeke bez obvezne zaštitne maske, na osobito drzak način narušavala javni red i mir te otuđila artikle u manjem novčanom iznosu. Spomenutu je policija zatekla nedaleko od trgovine i privela u službene prostorije. Prekršajno je prijavljena zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti  te će biti dovedena na nadležni općinski sud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes
STRAVA U DARUVARU

Ispovijest oca ubijenog Damira: Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram lijes

Krešimir Pahoki (53) upao je u starački dom i ubio šestero ljudi. Među njima i Damira Fijalu (36), medicinskog tehničara i zaposlenika doma. Njegov otac potpuno je shrvan...