'Kujundžić se potpuno izgubio i on više ne može biti ministar' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 130

'Kujundžić se potpuno izgubio i on više ne može biti ministar'

'Kujundžić se potpuno izgubio i on više ne može biti ministar'
1

Očekujem glasnu reakciju svih liječnika jer ministar Kujundžić se očito potpuno izgubio i jasno je da on više ne može biti ministar zdravstva, napisao je SDP-ovac na Facebooku

VIDEO

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavom da će tražiti da se Boži Petrovu, Ines Strenji Linić i njemu doživotno oduzmu liječničke licence povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije, te nije časno postupio prema svojim kolegama.

Kujundžić: Tražit ću doživotno oduzimanje liječničkih licenci
Kujundžić: Tražit ću doživotno oduzimanje liječničkih licenci

"I sada ON prijeti doživotnim oduzimanjem licenci nama koji smo ukazali na njegovu nesposobnost i bahatost. Očekujem glasnu reakciju svih liječnika jer ministar Kujundžić se očito potpuno izgubio i jasno je da on više ne može biti ministar zdravstva", napisao je Jovanović na svom Facebooku

Jovanović ocjenjuje kako Večernji list (u kojem je Kujundžić to izjavio) donosi zabrinjavajuću prijetnju ministra koji svoje ponašanje i djelovanje još od predizborne kampanje nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, kontinuirano vrijeđao kolege liječnike i svojim neutemeljenim paušalnim ocjenama i izjavama omalovažavao njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Također podsjeća na Kujundžićevu izjavu da su liječnici u Hrvatskoj "nesposobne neznalice koje ne zaslužuju plaću", za što je odgovarao pred Vijećem časti HLK.

"Posljednjim izjavama, poput recidiviste, nanio je nemjerljivu štetu ne samo Strenji Linić i Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj", drži Jovanović.

"Uz ove najnovije izjave i najave vrlo je upitno kako Kujundžić razmišlja i donosi odluke. S njim i takvim logičkim sklopom u donošenju odluka u resoru zdravstva nema šanse za reformu koja će značiti dobrobit za pacijente i sve zdravstvene radnike", napisao je Jovanović na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 130

VIDEO

Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'
OČAJNI PACIJENTI I OSOBLJE

Rebro opet bez klime: 'Sinu su jedva uspjeli staviti braunilu koliko su mu se znojile ruke'

Ne rade klime. Gore je pakao. Imamo ventilator koji kad god mogu nosimo sa sobom, ali tako je svake godine. Nama koji radimo na vrhu zgrade je najgore. U produžetku RTG-a si kao u slijepom crijevu, bez zraka, na 800 stupnjeva - ispričale su nam medicinske sestre.