Obavijesti

News

Komentari 96

Vladimir Shakespeare Šeks: To je bila tek bura u čaši vode

Vladimir Shakespeare Šeks: To je bila tek bura u čaši vode
9

Neka cvjetaju svi mogući cvjetovi, pa i tisuće cvjetova, komentirao je Barba Luka sukob. Kazao je kako se nisu posvađali, ali će šuškanja o smjeni imati na umu

VIDEO

Bura u čaši vode, da citiram Shakespearea, riječi su kojima je Vladimir Šeks odgovorio na pitanje razmišlja li se o smjeni Luke Bebića te o navodima da je upravo on jedan od inicijatora za takav postupak. Tvrdi da se nije posvađao s Bebićem, a i pojasnio je da se prijetnja 'Nećeš ti još dugo' zapravo odnosila na način vođenja sjednice. Na pitanje kako će se cijela situacija riješiti, dobro raspoloženi Šeks je odgovorio:

- To će se riješiti uobičajenim stranačkim procedurama. Iz toga ne treba izvoditi nikakve pretjerane zaključke jučerašnjeg dana - kazao je. 

I Luka Bebić tvrdi da se on i Šeks nisu posvađali nego se, kaže, nisu složili oko načina vođenja sjednice. Bebić je rekao i da o pričama da se sprema njegova smjena ne zna ništa, ali i napominje da će tu informaciju imati na umu. 

Na pitanje smatra li Šeksovu izjavu, da neće još dugo, političkom prijetnjom, kaže:

- Što znači dugo? Ne znam što je mislio, to pitajte njega. Ja ne znam što je to dugo. Ja doista mislim da neću dugo u saboru. Možda par mjeseci. Ja se nadam do kraja mandata, ako se promijene okolnosti, javnost će biti upoznata - uz smješak je rekao Bebić.

- Neka cvjetaju svi mogući cvjetovi, pa i tisuće cvjetova. Svaki imaju svoje stanovite mirise i na kraju krajeva, kad se ti cvjetovi spoje mogu čak biti jedan opći ugodni miris, odgovorio je Bebić parafrazirajući izreku Mao Ce-Tunga. 

Iako se ne slaže s izjavama Dinka Burića (HDSSB) Bebić smatra da svatko može iznositi svoja politička stajališta ali pristojno, jer zato parlament i postoji. Kazao je da će riječ oduzimati samo ako prijeđe sve granice. 

Kuloari šuškaju: Barba Luki je odzvonilo, HDZ će ga se riješiti

Nakon sukoba Bebić-Šeks u Saboru, u kuloarima su ponovno krenule priče da HDZ želi smijeniti Luku Bebića. Navodno su za smjenu Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak koji Bebiću zamjeraju što ih nije zaštitio od uvreda i napada Dinka Burića (HDSSB). Bebićeva stolica nekoliko je puta bila dobro uzdrmana. Barba Luka je Sanaderov čovjek, a od početka mandata Jadranke Kosor sa šeficom nema idiličan odnos. Kosor je Bebića ušutkavala na Predsjedništvu HDZ, a u više navrata zamjerila mu je što je nije dovoljno zaštitio u Saboru od napada oporbe, a čak je i zavapila 'Luka, zaštiti me'. Hebrang i Jarnjak tvrde da na sastanku s premijerkom Kosor nije bilo riječi o smjeni predsjednika Sabora. Na pitanje hoće li HDZ kazniti Bebića, Hebrang odgovara:

- Mislim da treba skupiti sve činjenice i raspraviti o tome. Ne sudimo prije toga. Kakav će zaključak biti ne bih htio predviđati - rekao je. No, smatra da je Bebić 'dozvolio da se rasprave u Saboru svedu na nedopustivo nisku razinu' te da tolerira vrijeđanje, omalovažavanje, laži i klevete.

Jarnjak smatra da je potrebno 'ujednačiti kriterije primjene poslovnika' jer je u Saboru svaki dan sve oštrija i grublja rasprava te da se može čuti govor mržnje.

- Rekao sam Bebiću da ga molim da se pridržava poslovnika i kriterija koji su postavljeni. To je jedino što mogu komentirati - izjavio je Jarnjak na pitanje o mogućoj Bebićevoj smjeni s mjesta šefa Sabora.

Ni Jarnjak ni Hebrang nisu željeli ocjenjivati je li Luka Bebić dobar predsjednik Sabora 'sve dok traje mandat'.

S druge strane Bebić ima podršku HDZ-ovog koalicijskog partnera HSS-a. Josip Friščić smatra da barba Luka korektno i u skladu s poslovnikom vodi saborske sjednice.

- Pravo HDZ-a je da odlučuje hoće li i tko predsjedati za vrijeme trajanja mandata, iako ne vidim razloga da bi to sada trebao biti povod da dođe do pomjene u rokovodstvu Sabora - izjavio je šef HSS-a.

Na pitanje da li bi bio za ili protiv odlaska Luke Bebića, da to pitanje dođe na dnevni red, odgovara:

- Ne vidim razloga zašto bih morao glasati za njegov odlazak - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.