News

Komentari 15

Kurz ima novi posao: Radit će za američku investicijsku tvrtku

Kurz ima novi posao: Radit će za američku investicijsku tvrtku

List Kronen Zeitung i portal Heute objavili su da im je Kurz potvrdio da će od prvog kvartala 2022. raditi kao globalni strateg u toj tvrtki koju je osnovao milijarder Peter Thiel

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz, koji se povukao s dužnosti zbog optužbi za korupciju, radit će od iduće godine u Sjedinjenim Državama za investicijsku tvrtku Thiel Capital, izvijestili su u četvrtak austrijski mediji. 

List Kronen Zeitung i portal Heute objavili su da im je Kurz potvrdio da će od prvog kvartala 2022. raditi kao globalni strateg u toj tvrtki koju je osnovao milijarder Peter Thiel.

Kurz (35) je početkom listopada podnio ostavku na dužnost kancelara nakon opetovanih optužbi za korupciju, a početkom prosinca povukao se sa svih političkih dužnosti, uključujući dužnosti predsjednika Austrijske narodne stranke.

Jedan je od 10 ljudi osumnjičenih za korupciju zbog korištenja javnog novca kako bi se manipuliralo ispitivanjima javnog mnijenja u njegovu korist što mu je pomoglo da postane vođa stranke i kancelar 2017. godine. Kurz odbacuje sve optužbe.

Heute navodi, pozivajući se na izvore bliske Kurzu, da će bivši kancelar putovati na posao u SAD, dok će njegova obitelj ostati u Europi.

Thiel, rođen u Frankfurtu, jedan je od osnivača PayPala i smatra ga se političkim konzervativcem.

Najčitaniji članci