News

Komentari 16

Sebastian Kurz ide u Silicijsku dolinu: Našao je novi posao, a plaća će mu biti 500.000 eura

Sebastian Kurz ide u Silicijsku dolinu: Našao je novi posao, a plaća će mu biti 500.000 eura

Ugovor o radu je navodno već potpisan, a zasad je poznato samo da bi Kurz trebao biti na nekoj menadžerskoj poziciji

Zbog političkog skandala Sebastian Kurz (35) nedavno je dao ostavku na mjesto austrijskog kancelara, a potom i na mjesto šefa Narodne stranke (ÖVP). Kako javljaju austrijski mediji, bivši kancelar sad se posvetio obiteljskom životu, a mu se nedavno rodio i sin Konstantin. No, nije mu dugo trebalo da pronađe dobar posao. 

Kako javlja list Österreich, Kurz navodno planira selidbu u Ameriku gdje ga je, kako doznaju, angažirala jedna zasad neimenovana kompanija u Silicijskoj dolini, u kojoj sjedište ima čitav niz velikih korporacija iz visokotehnološkog i IT sektora.

Ugovor o radu je navodno već potpisao, a zasad je poznato samo da bi Kurz trebao biti na menadžerskoj poziciji. On sam je nakon nedavnog povratka iz Amerike austrijskim medijima izjavio da će o svojim novim karijernim koracima javnost izvijestiti u siječnju.

Kako doznaje Kronen Zeitung, s novim poslom trebao bi početi u veljači, a planira živjeti život tipičnog poslovnog čovjeka s plaćom od oko pola milijuna eura godišnje, i to na relaciji San Francisco-Beč-Njemačka-Švicarska. Supruga Susanne Thier i sin Konstantin povremeno će biti s njim u Americi, a austrijski mediji doznaju i da bi Kurz, uz menadžerski posao, trebao dobiti i članstvo u nekoliko nadzornih odbora, ali nije poznato kojih kompanija.

Najčitaniji članci