Obavijesti

News

Komentari 85

Mlatio sezonce, a Kuščević mu je pomogao lani: 'Istina, jesam'

Mlatio sezonce, a Kuščević mu je pomogao lani: 'Istina, jesam'
1

Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima kad god mogu, rekao je Kuščević. Mladić kojem je pomogao lani, kad je završio u pritvoru u Beogradu, danas je u pritvoru zbog napada na sezonce na Braču

VIDEO

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević potvrdio je da je prošle godine pomogao mladiću (22) da se čuje s obitelji i da se poveže s veleposlanstvom, nakon što je završio u pritvoru u Beogradu, gdje je s Torcidom krao na benzinskoj postaji.

Isti je mladić danas u pritvoru zbog nedavnog brutalnog napada na sezonske radnike na Braču što je policija okarakterizirala kao zločin iz mržnje.

- Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad god mogu. U tom trenutku, dok su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, roditelji te djece su tražili da ih pokušam povezati sa hrvatskim veleposlanikom. To sam rado napravio kako bi se omogućio kontakt hrvatskog veleposlanika i roditelja s našim državljanima u pritvoru i kako bi im se omogućio kontakt sa njihovim odvjetnikom - rekao je ministar Lovro Kuščević uoči sjednice Vlade u četvrtak.

Slomljeni nos vatrogasca (26) ipak je teška tjelesna ozljeda
Slomljeni nos vatrogasca (26) ipak je teška tjelesna ozljeda

Na pitanje poznaje li napadače i njihove roditelje, ministar je odgovorio kako misli da ne. Čin nasilja, premlaćivanje radnika među kojima je bila i djevojka, je osudio. 

- Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavamo i potrebno ga je osuditi - rekao je ministar.

Podsjećamo, kako je 24sata prvi pisao, u nedjelju je u Supetru 20-ak nasilnika pretuklo četvero sezonskih radnika, a među njima i djevojku. Napali su ih iz čistog mira.

- Nakon nekih 200 metara, čuli smo da je netko poviknuo: Srbine! Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Prvo su urlali: Tko je od vas Srbin?! Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je djevojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju. Trajalo je to nekoliko minuta i oni nisu pokazivali nikakvu namjeru da stanu, ali je u tom trenutku naišao jedan taksist s kombijem. Kad je vidio što se događa, uperio je svjetla u napadače i počeo trubiti. Tada su se razbježali, a mi smo svi ostali ležati - ispričao nam je jedan od napadnutih mladića.

'Jedan je uhićen u prostorijama Torcide i ne osuđujete napad?!'
'Jedan je uhićen u prostorijama Torcide i ne osuđujete napad?!'

Policija je brzo pronašla dvojicu napadača (19, 22) i njima je sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a policija ih sumnjiči za zločin iz mržnje. Preostale napadače na sezonske radnike u Supetru policija još traži.

Pokretanje videa...

01:12
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a