Obavijesti

News

Komentari 259

Lažirao diplomu: DORH digao optužnicu protiv Krizmanića

Lažirao diplomu: DORH digao optužnicu protiv Krizmanića
5

Valter Krizmanić (57) je godinu dana bez diplome rukovodio elektrosustavom Istre. Nakon što su 24sata otkrila da ima lažnu diplomu, 'pala' je i cijela Uprava HEP-a

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Puli optužilo je Valtera Krizmanića (57),  koji je godinu dana bez diplome rukovodio elektrosustavom cijele Istre, za prijevaru i krivotvorenje isprave. Podsjetimo, nakon što su 24sata otkrila da je Krizmanić radio s lažnom diplomom, “pala” je i cijela Uprava HEP-a.

U srpnju 2013. javio se na HEP-ov natječaj za popunu radnog mjesta. Predao je molbu te kao dokaz ispunjavanja uvjeta o visokoj stručnoj spremi dostavio lažnu diplomu jednog fakulteta na svoje ime u kojoj se navodi kako je stekao visoku stručnu spremu kao i stručni naziv "diplomirani inženjer elektronike", iako znajući da nije nikada upisao, pohađao i diplomirao na tom fakultetu, tvrdi tužiteljstvo.

Zanimljivo je da je Krizmanić prije više godina nečasno otišao iz HEP-a jer je krao struju.

24sata

Kako su 24sata otkrile, riječ je o diplomi inženjera elektronike sarajevskog Elektrotehničkog fakulteta. Krizmanić ju je lažirao na način da je na diplomi naznačeno kako je diplomirao još u veljači 1990., dok je broj diplome 106/90 doslovce izmišljen.

Amaterski krivotvoriteljski gaf na lažnoj diplomi napravio je i u potpuno izmišljenim imenima dekana i rektora tako da istražiteljima nije bio problem i po tome utvrditi da Krizmanić nikad nije ni upisao sarajevski Elektrotehnički fakultet, a kamoli diplomirao.

Krizmanić je tako, tvrdi tužiteljstvo, nadležnim tijelima za izbor kandidata neistinito predočio da ima visoku stručnu spremu i potrebno zvanje te da time ispunjava uvjete iz oglasa. Stoga ga je direktor distribucijskog područja HEP-a, nakon provedenog selekcijskog postupka, a u uvjerenju da u cijelosti ispunjava uvjete iz oglasa, izabrao kao najboljeg od prijavljenih kandidata i s njim zaključio Ugovor o radu s početkom rada od 6. kolovoza 2013.. Potom je, Odlukom od 30. rujna 2013., imenovan direktorom distribucijskog područja HEP-a u Puli

Na toj poziciji radio je sve do 27. kolovoza 2014. kada mu je temeljem Odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu prestao radni odnos. Kako mu je od 6. kolovoza 2013. do 27. kolovoza 2014. HEP isplatio neto plaću u iznosu od 210.279 kuna terete ga i da si je pribavio nepripadnu imovinsku dobit u tom iznosu, a HEP-u pričinio štetu u iznosu od 468.655 kuna.

24sata


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 259
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"