Obavijesti

News

Komentari 41

Stisnula zima: U Delnicama je minus 13, a u Splitu minus 5

Stisnula zima: U Delnicama je minus 13, a u Splitu minus 5
1

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku...

VIDEO

I utorak je u Hrvatskoj osvanuo u "debelim minusima" pa su se tako jutros najviše smrzavali stanovnici Čabra i Delnica gdje je bilo minus 13 dok su Gospić i Plitvička jezera u 7 sati izmjerili minus 12 stupnjeva Celzijusa.

Minus 9 bilo je u Sisku, Bjelovaru, Kutini, a minus 8 u Zagrebu, Slatini, Daruvaru, Novog Gradiški, Slavonskom Brodu, Osijeku...

Hladno je čak i na moru pa su tako Zadar, Šibenik i Split izmjerili minus 5 stupnjeva. U Pločama je bilo minus 3, na Hvaru minus 2, Dubrovniku minus 1 stupanj Celzijusa, otkrivaju mjerenja DHMZ.

Hladniji od Sibira: Temperature u minusima zahvatile Hrvatsku
Hladniji od Sibira: Temperature u minusima zahvatile Hrvatsku

Zbog snijega koji je padao tijekom noći s ponedjeljka na utorak, u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji na snazi su zimski uvjeti, a prema riječima načelnika županijskog Stožera za civilnu zaštitu Joška Cebala, ulažu se maksimalni napori da prometnice budu prohodne, a preporuka je vozačima da pripaze na mjestimičnu poledicu.

Direktor Dubrovnik Cesta Robert Krile ističe kako se zbog pravovremenog soljenja snijeg većinom nije hvatao na cestu, te da su zimski uvjeti na cestama u ponedjeljak navečer proglašeni na području od Bistrine do Konavala, kao i u dolini Neretve.

U unutrašnjosti će danas prevladavati pretežno oblačno mjestimice sa snijegom, češćim i izraženijim u prvom dijelu pa će ponegdje nastati novi tanji snježni pokrivač, a na Jadranu djelomice sunčano, dok slabog snijega mjestimice još može biti u prvom dijelu dana na sjevernom i južnom dijelu.

Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, prema kraju dana u postupnom slabljenju.

Najviša temperatura zraka od -10 do -5, na Jadranu od -2 do 3 stupnja Celzijusa.

Crveni križ: 'Imamo smještaj za 200 osoba, deke, rukavice...'
Crveni križ: 'Imamo smještaj za 200 osoba, deke, rukavice...'

Kamioni i dalje ne mogu prema moru

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obratno ni dalje nema prohodnih cesta, a ta se vozila isključuju na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba te odmorištima prije Karlovca (A1/A6), izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A7 od naplate Rupa do graničnog prijelaza Rupa.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, upozoravamo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

Ne vidi se baš ništa: Pogledajte mećavu na cesti Udbina-Lapac
Ne vidi se baš ništa: Pogledajte mećavu na cesti Udbina-Lapac

ZA SVE SKUPINE VOZILA OTVORENE SU:

autocesta A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok (osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zbog zimskih uvjeta na dionici Karlovac-Maslenica);
riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica;
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i
Krčki i Paški most.

ZA SAV PROMET ZATVORENE SU:

Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene,
DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice),
autocesta A7 između čvorova Šmrika i Sveti Kuzam,
DC23 Jezerane-Kapela-Josipdol,
DC25 Gospić-Karlobag,
DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča,
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug.

SAMO ZA OSOBNA VOZILA OTVORENE SU:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice;
Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski;
LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501)
ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Poremećaji i u željezničkom prometu

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta željeznički promet kroz Gorski kotar i Liku teče otežano, na riječkoj pruzi za promet je zatvorena dionica Lokve Plase, a za promet je zatvorena i dionica Lepoglava-Golubovec, priopćili su u utorak iz Hrvatskih željeznica.

U gradsko-prigradskom prometu grada Zagreba očekuju se kašnjenja od 15 do 20 minuta, a u lokalnom i međugradskom prometu do 15 minuta.

Putnike vlaka br. 3005 (Varaždin 4.20 - Zagreb GK 7.29) prevozi vlak br. 991 (Varaždin 5.24 - Zagreb GK 7.48), koji se zaustavlja u kolodvorima i stajalištima vlaka br. 3005.

Na relaciji Split-Zagreb putnike će prevoziti autobusi umjesto vlakova:

- 520 Split 8.27 - Zagreb GK 14.45

- 523 Zagreb GK 15.21 - Split 21.22

Zbog velikih količina snijega i snježnih zapuha autobusi se neće zaustavljati u kolodvorima Perušić, Ličko Lešće,  Vrhovine, Plaški, Josipdol i Oštarije, kažu u HŽ-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)