Obavijesti

News

Komentari 13

Lepa Marina i tona kokaina. I tata Buda Banana. I sudac koji im je kum. Zvuči kao vic, ali nije

Lepa Marina i tona kokaina. I tata Buda Banana. I sudac koji im je kum. Zvuči kao vic, ali nije
7

Budimira i Marinu Krstović istražni sudac, koji im je i kum, pustio je da se brane sa slobode. Crnogorski viši sud je to poništio. Sumnjiče ih za aferu u kojoj su pronašli preko tonu kokainu u paketima banana

VIDEO

Akcija '187'. Tako je crnogorska policija nazvala operaciju zapljene preko tonu i pol kokaina u mjestu Mojanovići u Zeti. Droga je bila sakrivena u pošiljci banana, ukupno preko 1400 paketa kokaina, a stigla je u brodskom kontejneru pred kraj kolovoza.

Brod na kojem je bio kontejner plovio je pod liberijskom zastavom, a bio je usidren i u slovenskoj luci Kopar. Neki crnogorski mediji pišu da je na brodskom kontejneru u kojem je bila droga pisalo COVID.

POGLEDAJTE VIDEO: Ipak su u pritvoru

Pokretanje videa...

Lepa Marina i tona kokaina. I tata Buda Banana. I sudac koji im je kum. Zvuči kao vic, ali nije 01:01
'Lepa Marina' i njen otac Buda Banana pali s 1,4 tone kokaina: Sudac im je kum i pustio ih je
'Lepa Marina' i njen otac Buda Banana pali s 1,4 tone kokaina: Sudac im je kum i pustio ih je

Policija namjerno propustila drogu

Paketi u kojima su trebale biti banane prebacili su u kamione.

Policija ih je u dogovoru s carinom namjerno propustila i pratila do skladišta u mjestu Mojanovići, za koje crnogorski mediji pišu da pripada Krstovićima, ocu i kćeri koji su navodno umiješani u aferu i koje su priveli. 

Radi se o Budimiru Krstoviću (66) zvanom Buda Banana i kćeri Marini Krstović (27) koju zovu Lepa Marina.

Pogledajte video:  Privođenje oca i kćeri Krstović

Kum ih pustio da se brane sa slobode

Priča tek postaje zanimljiva jer je, kako prenose tamošnji mediji, istražni sudac za ovaj slučaj bio Radomir Ivanović, Krstovićev kum. 

On je oca i kćer pustio da se brane sa slobode. 

- Nema dokaza da su Krstovići umiješani u ovaj šverc kokaina. Smatram da se mjera pritvora određuje izuzetno, ali sam umjesto pritvora odredio mjere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mjesto boravka u Crnoj Gori. I da se svakog mjeseca javljaju Upravi policije - rekao je Ivanović za crnogorske medije i potvrdio da je u kumstvu sa spomenutom obitelji.

Viši sud ih poslao u pritvor

Tužiteljstvo se na ovu odluku žalilo. Viši sud u Podgorici uvažio je žalbu i odredio Marini i Budimiru Krstoviću pritvor do 30 dana. 

Tko su Buda Banana i Lepa Marina?

Budimir Krstović, poznat kao Buda Banana, kao i njegova kćer Marina, bave se uvozom južnog voća u Crnu Goru.

Njegova tvrtka San Francisco već je dvije godine u stečaju, a navodno je povezan i sa tvrtkom Fruit World koja se također bavi trgovinom voća i povrća.

Krstović je 2015. godine, nakon ostavke Predraga Saše Danilovića, bio član radne komisije koja je vodila KK Partizan. Budimir je stric Igora Krstovića, pripadnika škaljarske kriminalne skupine iz Kotora, čiji je vođa Jovan Vukotić, a upravo ga ova narko-akcija s kokainom u paketu banana dovodi u vezu sa spomenutim klanom.

Košarkaške utakmice je često posjećivala i njegova kći Marina koja je nestala s društvenih mreža, a sve snimke na kojima se pojavljivala, među kojima i s utakmica, izbrisane su.

Kristina Bogdanović, crnogorska Influencerica, najbolja je prijateljica Marine Krstović, a na Instagramu je često dijelila njihove zajedničke fotografije.

Kristina je, kao i Marina, nakon uhićenja obrisala svoj profil na društvenim mrežama.

Priča četiri jezika, kaže da je samo pomagala ocu

Cronogorski dnevnik 'Pobjeda' piše kako je Budimir Krstović saznao za zapljenu kokaina dok je bio u Beogradu sa suprugom. Kad je policija upala u skladište u mjestu Zeta, tamo su zatekli Marinu Krstović.

Ona ga je nazvala i rekla da je privedena, a on je prvim avionom doletio u crnu Goru. Pred istražiteljima su tvrdili da nemaju ništa s drogom.

Marina je istražiteljima ispričala da nije zaposlena u očevoj firmi, ali da mu pomaže posljednjih godina obzirom da je završila ekonomski fakultet. 

Govori četiri jezika, među njima engleski i španjolski. Istražiteljima je ispričala da očeva kompanija posluje 30 godina i da mu je ona zadnjih sedam godina dvaput tjedno pomagala s dostavom robe iz Južne Amerike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.