Obavijesti

News

Komentari 49

Identificirali tijelo pronađeno u Jalžabetu: Dejana Petrekovića ubili su u skladištu u Varaždinu

Identificirali  tijelo pronađeno u Jalžabetu: Dejana Petrekovića ubili su  u skladištu u Varaždinu

Tajna je napokon otkrivena. Policija je danas priopćila da tijelo pronađeno u Jalžabetu pripada Dejanu Petrekoviću i da je ubijen u skladištu u Varaždinu

VIDEO

Nakon provedene ekshumacije i obdukcije potvrđen je identitet osobe čiji je leš pronađen prije mjesec dana u Jalžabetu.

Kako je priopćila policija na današnjoj press konferenciji Dejan Petreković ubijen je vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. u jednom skladištu u Varaždinu. Tijelo je zakopano u naselju Leštakovec na području općine Jalžabet kako bi se prikrili tragovi kaznenog djela.

Po završenju kriminalističkog istraživanja PU Varaždinska je podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu protiv tri osobe - hrvatskog državljanina(52), te dvojice državljana iz Srbije, dobi 39 i 27.

Uhićen je 52-godišnjak, za jednim državljaninom Srbije se traga, a za trećim će se raspisat međunarodni uhidbeni nalog.

Podravski misterij: Istražitelji opkolili Jalžabet, našli su tijelo
Podravski misterij: Istražitelji opkolili Jalžabet, našli su tijelo

Svi su poznati policiji od ranije.

Podsjetimo, mirnu podravsku idilu prošli je mjesec narušila misteriozna istraga na području Općine Jalžabet, u naselju Leštakovec, koje broji 50-ak žitelja, na nepristupačnom terenu, gdje je pronađen leš.

Iz PU varaždinske  tada smo dobili kratku informaciju da se radi o nastavku kriminalističkog istraživanja starog nekoliko godina i da je sve u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva. Tamo su pak bili šturi s informacijama. Rečeno nam je da ništa ne mogu ništa govoriti, što je otvorilo mnoge teorije...

Naime, cijela situacija uznemirila je stanovnike, koji su u nedostatku informacija već krenuli sa svojim teorijama - od one da se radi o bivšem zatvoreniku koji je prije godinu i više nestao tijekom čišćenja šume pa do teorija koje poprimaju i misteriozne razmjere da je ubijeni čovjek donesen na to područje i zakopan. 

Svi pamte nestanak prije dvije godine: Auto su mu našli kod pizzerije u koju nikad nije išao
Svi pamte nestanak prije dvije godine: Auto su mu našli kod pizzerije u koju nikad nije išao

Uvidom u nacionalnu evidenciju nestalih osoba s područja Varaždinske županije nađeno je nekoliko imena čiji slučajevi nestanka još nisu bili riješeni.

A jedan od misterioznijih nestanaka bio je upravo slučaj Dejana Petrekovića, koji je nestao 10. srpnja 2018. godine, u dobi od 44 godine. Petreković je rođen 1974., kao mjesto nestanka vodi se Varaždin Breg, gdje je imao prijavljeno prebivalište. 

Danas je i potvrđeno da je upravo Petreković žrtva.

Petreković povezan sa krađom oružja?

Na novinarski upit je li pokojni Petreković bio povezan s krađom oružja iz varaždinske policije, ostali smo uskraćeni za odgovor, jer je rečeno da kriminalistički izvidi još uvijek traju i da se o detaljima ne može govoriti.

Ujedno su se na press konferenciji na kojoj su uz načelnika Pu varaždinske, Predraga Benčića, govorili, v.d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije Ivica Kropek te voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović, dodali da je u cijeli slučaj uključeno varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo.

No, i dalje ostaje misterij nestanka oružja i o kojem se oružju radi. Posebice što smo neslužbeno doznali da nije radio u policiji, tim je misterij nestanka oružja tim veći.

Podsjećamo da je automobil pokojnog Petrekovića pronađen u Varaždinu, a sjedalo je bilo pomaknuto prema naprijed na što su nam neki mještani kazali kako je ubijen negdje drugdje a auto je u Varaždin vratio ubojica, što s po svemu pokazalo točnim.

Naime Petreković je bio visok oko dva metra i stoga je u svom vozilu sjedalo uvijek bilo na maksimalnoj udaljenosti od volana. Za Petrekovića u njegovi susjedi govorili da se bavio sumnjivim poslovima. Tog dana kad je nestao s njim je u kući bila mlađa od dvije kćeri, dok je starija u to vrijeme bila izvan roditeljskog doma jer studira.

Petreković se neposredno prije nego ga je zadesila zla kob rastavio od supruge koja je u to vrijeme radila u inozemstvu. Inače, kako smo doznali kćeri su cijelo vrijeme bile jako zainteresirane za sudbinu oca.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.