Obavijesti

News

Komentari 64

Liječnik kojeg su izbacili iz aviona tražio seks od pacijenta

Liječnik kojeg su izbacili iz aviona tražio seks od pacijenta
1

SAD: David Dao (69) je muškarac kojeg su u nedjelju nasilno izbacili s leta Chicago-Louisville koji je bio prebukiran. Muškarac je i ranije imao problema s kontrolom bijesa

VIDEO

David Dao (69) je muškarac kojeg su u nedjelju nasilno izbacili s leta Chicago-Louisville koji je bio prebukiran. Dao je odbijao dobrovoljno izaći jer je tvrdio da mora što prije stići kući kako  bi obišao svoje pacijente. Dao, Amerikanac porijeklom iz Vijetnama, živi sa svojom obitelji u Louisvilleu, piše Daily Mail.

Otac je petero djece te je i djed. Specijalizirao je internu medicinu. Četvero njegove djece su također liječnici. Njegova žena  Teresa (69) je pedijatrica.

Teresa je supruga ranije bila prijavila liječničkoj komori jer je imao neprimjerenu gay vezu sa svojim pacijentom. Pacijentu je davao lijek i u zamjenu za to je tražio gay seks. Također, prije je imao problema s kontrolom bijesa i teško se nosio s "teškim situacijama".
Jedno je vrijeme bio bez medicinske licence, ali mu je vraćena nakon što su ga testirali na droge i nakon što je prošao poligraf, piše Daily Mail. 

Kompaniji je žao zbog incidenta 

Uprava aviokompanije United Airlines prvo je branila policiju i djelatnike, no nakon što je na društvenim mrežama snimka izbacivanja Daoa izazvala zgražanje, uprava se ispričala. Prodali su previše karata, a onda je su stjuardese zatražile od četvero ljudi da izađu iz aviona jer zaposlenici United Airlinesa trebaju biti u Louisvilleu u ponedjeljak na drugom letu. Kompanija je nudila 1000 dolara kompenzacije i noćenje u hotelu no nitko se nije dobrovoljno javio pa je kompjuter izabrao četvero putnika koji su morali van. Troje ih je izašlo dobrovoljno, no Dao nije htio van pa su ga izbacili. Dao se onda vratio unutra s krvavom glavom te su mu pružili liječničku pomoć dok su drugi putnici poslani natrag u zgradu aerodroma kako bi posada 'počistila' prije polijetanja. Zbog svega, let je kasnio dva sata.

Na snimkama koje su ostali putnici objavili na društvenim mrežama vidi se kako trojica policajaca silom izvlače doktora iz aviona i vuku ga po podu. Čuje se kako putnik zapomaže i vidi kako su mu spale naočale na pola lica i kako mu je tijelo ogoljeno. Dao tvrdi da je baš on izbačen zbog svojeg porijekla no u kompaniji objašnjavaju da je kompjuter izabrao putnike koji moraju van i to prema određenim kriterijima.

Prije će van morati putnici koji ne putuju često s kompanijom. Oni putnici koji moraju presjedati imaju veće šanse da ostanu u avionu. Putnici koji su kupili skuplje karte također se rijetko izbacuju van. Putnici koji su među prvima napravili check-in također ostaju u avionu kao i maloljetnici te invalidi.   

Direktor kompanije: 'Strašno. Obećavam da se ništa slično neće ponoviti'

U utorak navečer izvršni direktor United Airlinesa Oscar Munoz javno se ispričao za nasilno odvođenje putnika iz aviona, te je nazvao incident 'uistinu zastrašujućim', javlja CNN.

Obećao je kako će do 30. travnja imati punu analizu svega što se dogodilo kako 'bi popravili što je pokvareno i da se ovako nešto nikad više ne ponovi'. 

- Želim da znate da preuzimamo punu odgovornost i radit ćemo kako bi sve popravili. Obećavam vam da ćemo biti bolji - objavio je Munoz u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.