Obavijesti

News

Komentari 204

Lijepa Josipa i život na visokoj nozi: Sad znamo otkud joj lova

Lijepa Josipa i život na visokoj nozi: Sad znamo otkud joj lova
8

TORBICE I HOTELI Rimac se ponovila. Vozi novu jurilicu Audi Q5, u Zagrebu živi u hotelu koji joj i mi plaćamo, ima torbice od 2600 eura...

VIDEO

Josipa Rimac drži do svog izgleda i detalja u obući, odjeći i dodacima. Voli i kvalitetne automobile, pa upravo vozi Audi Q5 koji košta preko 400.000 kuna, a koji je uzela preko leasinga.

Već smo ranije objavili i da nosi skupocjene torbice. Primjerice ona Celine vrijedi 2600 eura, oko 20.000 kuna, što je šest tisuća kuna više nego Rimac ima i na donedavnoj plaći državne tajnice.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

Video vijesti 30-05-2020 01:26

On i suprug Danijel su prema zadnjoj imovinskoj kartici imali zajednički prihod od skoro 26.000 kuna, a 8.500 kuna su odmah morali izdvojiti za rate kredita i leasing. Istražitelji sad tvrde da je samo za posredovanje u prvih pet mjeseci ove godine Rimac trebala dobiti stotine tisuća kuna. Tako je za pomoć investitoru vjetroelektrana trebala dobiti 45.000 eura.

Za pogodovanje tvrtkama Josipa Ravlića i Ante Sladića je dobila neutvrđeni iznos novca, ali je odvojila 10.000 eura za svoju suradnicu Ružicu Njavro. Za namještanje natječaja za zemljište u Gračacu, Rimac je također dobila neutvrđeni iznos, ali je opet 10.000 eura od njega odvojila za načelnicu, a još jedan dio je zadržao i lokalni HDZ-ov šef za pomoć. Ali nije da su istražitelji utvrdili da je uzela samo novac. Trebala je dobiti i 10.000 kvadrata građevinskog zemljišta, a obrt kojem je pomogla u Kninu joj je uredio kuću ispod cijene, tvrde istražitelji. A sve to samo ove godine...

Razlozi uhićenja: Rimac terete i za malverzacije s poticajima
Razlozi uhićenja: Rimac terete i za malverzacije s poticajima

Dok boravi u Zagrebu, ona nije uzela neki mali državni stan. Nego više od 70 kvadrata u aparthotelu u elitnom zagrebačkom kvartu Mlinovi. Iz Ministarstva uprave su nam potvrdili da država plaća dio najma, ali zbog vikenda nismo dobili iznos. Dužnosnici samci imaju pravo na 50 četvornih metara koje pokriva država. Navodno se iz proračuna izdvaja barem 3500 kuna za smještaj Rimac, a ona bi trebala plaćati ostatak po cijeni koju je ugovorila.

Ispred tog hotela na Mlinovima u vlasništvu tvrtke Graditelj svratišta, parkiran je luksuzni Audi Q5. Njega vozi Josipa Rimac. Informaciju nam je potvrdio njen suprug Danijel. Kako se može vidjeti na fotografijama koje su snimili naši fotoreporteri, i Audi je bio predmetom pretresa, o čemu svjedoče naljepnice na stražnjem braniku. U njemu je ona pronašla i prislušni uređaj istražitelja.

Ali kako to da Rimac vozi luksuznog terenca, ako ona i njen suprug u imovinskoj kartici imaju prijavljenu samo Lanciu Deltu iz 2008. te Audija A4 iz 2015.?

- Jest, ona to vozi, ali to je na leasing. Imala je i prije leasing pa je sad samo zamijenila auto. Uzela ga je negdje prije Božića, u studenom ili prosincu. Nisam siguran - kaže nam Danijel Rimac.

Mlinovi su elitni zagrebački kvart i cijena iznajmljivanja apartmana ili stana u takvom naselju vjerojatno nije jeftina. Pitali smo supruga tko to plaća.

- Na Mlinovima je, ne znam sad koja točno adresa, ali da, na Mlinovima je. To sve plaća Ministarstvo. Ne znam koliko točno plaćaju - kaže nam Josipin suprug i dodaje da bivša državna tajnica tamo živi, odnosno živjela je, svaki radni dan, a vikende bi provodila u Kninu.

Javili smo se Graditelju svratišta i pokušali doznati koja je cijena najma njihovih stanova u Mlinovima. Predstavili smo se kao zainteresirana stranka koja želi unajmiti jedan apartman na određeni rok. Kad smo rekli što trebamo, spojili su nas s voditeljem.

Josipa Rimac: Dobar dan, ja bih prijavila da me prisluškuju!
Josipa Rimac: Dobar dan, ja bih prijavila da me prisluškuju!

- Sve je zauzeto sada, ugovori su važeći još bar godinu dana. A u najavi je i da će ugovori biti produženi. Ovisi i hoće li gospoda iz kineske ambasade još ostajati - kazali su nam iz Graditelja svratišta.

A kolika je cijena najma takvog apartmana, pitali smo. Na stranicama tvrtke navodi se kako iznajmljuju tri luksuzna stana u Mlinovima, od čega dva imaju po 75 kvadrata, a treći je penthouse veličine 123 četvorna metra.

Grafit za Rimac: 'Josipa volimo te, ali ipak nam je Marko draži'
Grafit za Rimac: 'Josipa volimo te, ali ipak nam je Marko draži'

- Ovisi. Ovi manji su 600 eura, 620 eura. A i ovisi jesu li s inventarom ili bez njega. Ovi veći koštaju više - rekli su nam iz Graditelja svratišta, tvrtke koja je inače u Kninu gradila i čuvenu novu crkvu, ali i spomenik Hrvatske pobjede u centru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.