News

Komentari 2

London pod vodom: Obilna kiša poplavila bolnice, ceste, stanice podzemne željeznice...

London pod vodom: Obilna kiša poplavila bolnice, ceste, stanice podzemne željeznice...

Jake bujične poplave stvorile su probleme u Londonu. Voda je poplavila dvije bolnice, brojne ceste su zatvorene za promet, a voda je ulazila i u domove i stanice podzemne željeznice

Dvije londonske bolnice su zbog velikih poplava zamolile pacijente da ne dolaze i potraže pomoć u drugim bolnicama. Poplavljeni su odjeli u bolnicama Whipps Cross i Newham pa vozila hitne prebacuju pacijente u druge bolnice, prenosi BBC.

Obilna kiša osim bolnica poplavila je kuće, ceste i stanice podzemne željeznice. Mnoge ceste su zatvorene za promet, a neka vozila su se zaglavila pa lokalne vlasti mole ljude da ne putuju.

- Još uvijek smo ovdje za vas, ali kako biste nam pomogli dok sređujemo stvari, molim vas da posjetite susjednu bolnicu - napisali su iz bolnice Newham na Twitteru, a sličan apel uputila je i bolnica Whipps Cross.

Londonski vatrogasci kažu kako su u sat vremena primili preko 300 poziva građana zbog poplave.

Ljudi u istočnom dijelu grada su pomoću kanti i metli pokušavali spriječiti da im voda uđe u domove.

- Moj sin je otišao do obližnje trgovine po hranu, a dok se vratio već je cijela ulica bila poplavljena i voda nam je počela ulaziti u kuću - rekla je Mariya Peeva iz istočnog Londona.

 

Najčitaniji članci