Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Luka Brod: Potpisan je ugovor za projekt vrijedan 100 mil. kn

Vlada RH na sjednici 24. svibnja donijela je odluku o davanju suglasnosti Luki Slavonski Brod za zaduživanje i odluku o davanju jamstva RH za urednu otplatu kredita

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
11 komentara

U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, ministara Olega Butkovića, ministra Zdravka Marića, resornih državnih tajnika, brodskoposavskog župana Danijela Marušića, u petak u Slavonskom Brodu potpisan je ugovor o realizaciji projekta izgradnje infrastrukture na području Luke Brod. 

Vlada RH na sjednici 24. svibnja donijela je odluku o davanju suglasnosti Luki Slavonski Brod za zaduživanje i odluku o davanju jamstva RH za urednu otplatu kredita. Za navedeni projekt već je izrađena projektna dokumentacija, ishođene su građevinske dozvole i izvedbeni projekti. Posao će obaviti Zajednica ponuditelja GH Holding Manšped Ljubljana. Početak radova na projektu se očekuje početkom kolovoza ove godine.  

- Današnjim potpisivanjem ovoga ugovora Slavonski Brod, unutarnji plovni pravci i riječni promet Savom dobio je j značajnu investiciju, za ovu Vladu Slavonija je prioritet. Izuzetno mi je drago, ovako velika investicija preko 100 milijuna kuna, znači da smo prepoznali razvoj riječnih plovnih puteva, razvoj Slavonskog Broda, na ovaj način ova Vlada daje doprinos razvoju Slavonskog Broda i cijele Slavonije-izjavio je u prigodi potpisivanja ugovora premijer Plenković. Tijekom boravka u Brodu Plenković i ministri obišli su i tvornicu i farmu Vindon, te Luku Brod. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message