Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

'Magarica Mija je super. Ali ide kući, javio se njezin vlasnik...'

Miju je u ponedjeljak ugledao građanin kako sama luta po otoku po u šibenskom arhipelagu. U sve se ubrzo umiješala policija, a Bernard ju je zajedno sa svojom obitelji spasio čamcem. Sad je mora vratiti

Foto: čitatelj 24sata
42 komentara

Mija je odlično. Zaljubili smo se u nju i sad se pitamo kako ćemo se odvojiti od nje jer po svemu sudeći, to bi se moglo uskoro dogoditi - rekao je Bernard Roca iz Vodica koji je nedavno udomio napuštenu magaricu.

U ŠIBENSKOM ARHIPELAGU Ostavili magaricu na pustom otoku, nitko joj ne želi pomoći

Miju je u ponedjeljak ugledao građanin kako sama luta po otoku po imenu Ravan koji se nalazi u šibenskom arhipelagu. U sve se ubrzo umiješala policija, a Bernard ju je zajedno sa svojom obitelji spasio čamcem, a onda i udomio.

Drži je na otoku Kapriju gdje ima restoran. 

- Javio nam se vlasnik magarice. Bio je sav izbezumljen. Čovjek je iz Šibenika, ima svoj OPG na kojem uzgaja magarce i koze i zaista se dobro brine za životinje. Bilo mu je jako žao što je sve ovako ispalo i što svi misle da je napustio magaricu- On je Miju ostavio na dva dana na otoku na ispaši, ali tvrdi da joj je ostavio dovoljno vode. To nije ništa neobično. Od pamtivijeka su naši stari tako na ispašu slali stoku. Na otocima nema požara, zmija ni drugih nametnika koji štete životinjama i tamo mogu mirno pasti. Ispalo je da je Mija danima lutala sama, ali nije. I bila je u dobrom stanju kad smo je našli, a tamo je bila i kanta vode koju je ostavio vlasnik. Čipirana je i ima svu potrebnu dokumentaciju baš kao i sve ostale životinje koje ima taj čovjek. Sutra će doći veterinar i pregledati magaricu. Nakon toga ćemo je morati vratiti vlasniku - kaže Bernard Roca.

Foto: čitatelj 24sata

POGLEDAJTE AKCIJU SPAŠAVANJA Spasili magaricu koju je netko ostavio na otoku kod Šibenika

Dodao je da je cijeli slučaj trenutno na veterinarskom inspektoratu te će se nakon toga odlučiti hoće li i kako biti kažnjen vlasnik magarca. Ako se utvrdi kaznena odgovornost vlasnika za napuštanje životinje, mogao bi se suočiti s kaznom zatvora do jedne godine.

Bernard pak, strahuje od rastanka s Mijom koja se vrlo brzo svima uvukla pod kožu. 

- Toliko je dobra, pitoma. Stalno traži pažnju i društvo. Čim se netko pojavi na vidiku, eto nje, odmah krene prema ljudima. Jede nam iz ruke. Najviše voli jabuku i kruh. Ne znam kako ćemo bez nje, razmišljam da i mi kupimo jednu magaricu kad Mija ode - priznao je Bernard. 

Foto: čitatelj 24sata

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message