News

Komentari 7

Majetić: 'To je važna mjera, da kasnije ne dođe do otpuštanja'

Majetić: 'To je važna mjera, da kasnije ne dođe do otpuštanja'

Važnim je izdvojio je i mjere gdje će javni sektor trebati otpustiti, odnosno otpisati neka davanja koje će poslodavci imati u razdoblju u kojemu ne budu radili te sve odgode koje su jako važne

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Davor Majetić izjavio je u utorak kako su ciljevi paketa mjera namijenjenih za pomoć gospodarstvu očuvanje radnih mjesta, poslovne aktivnosti i likvidnosti.

- Cilj ovih mjera i komunikacija koju želimo dati prema poslodavcima i radnicima je očuvanje radnih mjesta, poslovne aktivnosti i likvidnosti - kazao je Majetić u izjavi za Hinu.

Za očuvanje radnih mjesta niz je mjera, od kojih je ovaj trenutak najvažnije, naročito za male i srednje tvrtke koje su najviše ugrožene, da država daje bespovratne grantove poslodavcima za plaće radnika do iznosa minimalne plaće, pojasnio je.

- To je jedna od mjera na kojoj se radi i koja će biti izuzetno važna, da ne dolazi do otpuštanja - istaknuo je Majetić.

Važnim je izdvojio je i mjere gdje će javni sektor trebati otpustiti, odnosno otpisati neka davanja koje će poslodavci imati u razdoblju u kojemu ne budu radili te sve odgode koje su jako važne.

- Virus i ova kriza mogu trajati dva, tri mjeseca, no posljedice za gospodarstvo bit će 12 mjeseci i više - kazao je.

Napominje da se, kada je riječ o odgodama, govori o razdoblju od godinu dana i više, ovisno o sektorima i industrijama.

- Postoji niz mjera kojima treba osigurati opstojnost poslovanja, a da nemamo nove troškove i ne plaćamo nešto što ovaj čas nije nužno - rekao je Majetić te poručio kako je sada nužno sačuvati radna mjesta i opstojnost tvrtki i za to potrebnu likvidnost.

Najčitaniji članci