News

Komentari 6

Majka koja je ostavila svoju kćer (4) samu na ulici puštena je iz pritvora nakon četiri dana

Majka koja je ostavila svoju kćer (4) samu na ulici puštena je iz pritvora nakon četiri dana

Majka iz New Yorka koja je po hladnom vremenu napustila svoju četverogodišnju kćer na ulici u subotu kasno navečer, završila je u pritvoru, ali je ubrzo bila puštena na slobodu

Sadeekah Abdul Salaam (32) uhićena je u ponedjeljak, dva dana nakon što je kćer ostavila samu na gradskim ulicama New Yorka. Djevojčica je tada nosila samo džemper na temperaturi od 4° C stupnjeva, a išla je za mamom koja je odlazila u sklonište za beskućnike.

Policajci su pokupili Sidayu malo iza ponoći u nedjelju ujutro nakon što su je primijetili kako sama luta na uglu Istočne ulice 156 i avenije Prospect.

Salaam je odbila odgovoriti na pitanja zašto je napustila kćer dok je napuštala kazneni sud u Bronxu, nakon što je puštena na slobodu.

- Razgovarat ćemo s vama na sudu, molim vas poštujte to - rekla je fotografu Daily Maila dok su je puštali iz lisica i šetali iz zgrade.

Njezina kći Sidaya odvedena je u zaštitu djece u Upravu za dječje službe i neće imati kontakt s majkom tijekom slučaja, rekao je sud u srijedu. Nakon što su je policajci pokupili, djevojčica je odvedena u bolnice NYC Health i Hospitals/Lincoln, gdje je procjena pokazala da je dobrog tjelesnog zdravlja.

Sidaya je mogla reći policajcima svoje ime, ali policajci nisu imali podataka o njezinoj obitelji. Njujorška policija je u nedjelju objavila potresne nadzorne snimke trenutka kada je Salaam napustila djevojčicu, pošto su tražili dodatne informacije.

Policajci nisu bili sigurni je li žena koja se udaljavala od nje poznavala Sidayu, ali u ponedjeljak je potvrdila da je to bila njezina majka Salaam.

Mučni videozapis pokazuje djevojčicu kako hoda malo iza svoje majke. U jednom se trenutku Salaam okrene i pogleda u djevojčicu, ali onda odlazi prije nego što ju je djevojčica imala priliku sustići.

Sidaya je na hladnom vremenu nosila samo džemper bez jakne, trenirku i kišne čizme. Snimka je također pokazala Sidayu na ulici desetak minuta prije nego što su je policajci primijetili u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Salaam je na kraju optužena za napuštanje djeteta, postupanje na način koji šteti djetetu i nepromišljeno ugrožavanje, navodi New York Daily News.

Sljedeći nastup na sudu bit će joj 22. travnja. No, nije jasno je li se Salaam izjasnila o krivnji ili je zatražila od odvjetnika da komentira navode, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci